Nadal afirma que les inversions a Catalunya “estan supeditades” a la “normalitat institucional”

El ministre defensa que de les eleccions del 21-D sorgeixi un govern que treballi “dins del marc constitucional

Redacció.- El ministre d’Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, ha apuntat que “les inversions estan supeditades a què hi hagi normalitat institucional” i s’ha mostrat esperançat que això “és el que ha de sorgir de les eleccions del 21-D”. En unes declaracions fetes durant la inauguració de l’Smart City Expo World Congress (SCEWC), el ministre ha afegit que, tot i que prefereix que el PP tregui “molt bons resultats”, el que importa “no és que guanyi un o un altre partit, sinó que sorgeixi un govern que estigui en la normalitat institucional i que treballi dins del marc constitucional, com ha passat en els darrers 40 anys, i que ha permès a Catalunya tenir un desenvolupament econòmic i social increïble”.

Igualment, Nadal ha assenyalat que en la seva visita a Catalunya “no ha fet cap falta reunir-se amb membres de les conselleries de la Generalitat”, ja que “no hi ha decisions polítiques” a prendre. “Som un govern en funcions i a l’espera que es produeixin les eleccions del 21-D i tots els catalans triïn un nou govern”, ha sentenciat.

Nadal ha lloat l’SCEWC perquè ha sabut combinar les ‘smart cities’, amb la mobilitat intel·ligent i l’economia circular i ha assegurat que aviat es passarà de les ciutats intel·ligents als territoris intel·ligents.

“Cal desenvolupar els amples de banda més forts, tant en intensitat com en abast territorial”, ha apuntat Nadal, que ha apostat per l’extensió del 5G i per passar a la “societat del gigabit”. “Barcelona és un dels aspirants europeus a ser un gran clúster digital, gràcies en part a fires com l’SCEWC i el Mobile World Congress”, ha conclòs.