La música protagonitza les tardes de dilluns a les Biblioteques Municipals

Les Biblioteques Municipals viuen des d’aquest dilluns i fins al 4 de setembre diferents recitals inclosos dins la programació estiuenca

La primera actuació és aquest dilluns 31 de juliol a les 20:00 h a la Biblioteca Central Xavier Amorós en el marc del cicle “Biblioteques amb DO”: Joan Artigas, acompanyat per Pau Domènech al clarinet, la flauta i el saxo, posarà música i veu a diferents poemes de Gabriel Ferrater, Pere Quart, Joan Salvat-Papasseit i Salvador Espriu. La resta de concerts es realitzaran a la Biblioteca Pere Anguera dins el programa “Biblioteca Chill Out amb els nostres músics”.

L’actuació de Joan Artigas aquest dilluns a la BCR, titulada “De l’amor i del temps. Artigas canta Gabriel Ferrater”, és l’última del cicle Biblioteques amb DO, que s’acomiada després de diferents actes realitzats cada dilluns de juliol. Fins al 3 d’agost encara es pot visitar en aquesta biblioteca l’exposició “Vinyetes. Història del còmic en català”, produïda pel Consorci per a la Normalització Lingüística.

El cicle programat a la Biblioteca Pere Anguera proposa els següents concerts:

  • Dilluns 7 d’agost: Marc Cortadelles. “Caminando” és un viatge musical que va del jazz manouche al blues-rock passant pel funk, reggae, bossanova, pop… És el primer disc d’estudi del cantautor Marc Cortadelles gravat el 2016 a Reus amb músics de luxe i compost a Hendaia (País Basc) amb la inspiració del riu Bidasoa.
  • Dilluns 21 d’agost: Marta Garcia. Marta d’Ivori. Es defineix com “dels 90 i amant de les arts; influïda per tot el que m’envolta, autodidacta i sensible a tot allò que surt de l’ànima. Vaig decidir que la música seria el camí, intimista (però no tancat), per explicar històries i fabricar endorfines. M’agrada compartir-ho i solapar les persones dins de l’atmosfera que neix a l’escenari”.
  • Dilluns 28 d’agost: Lluís Capdevila presenta “Diàspora”. Concert de jazz a càrrec del pianista Lluís Capdevila, que presenta el seu àlbum de debut “Diàspora”. La música està inspirada en les vivències que el prioratí afincat a Reus ha tingut a la ciutat de Nova York durant 9 anys.
  • Dilluns 4 de setembre: Fito Luri presenta el treball “Planetes càlids”, que reuneix onze noves cançons en la seva versió física que es converteixen en dotze a l’edició digital, ja que s’hi afegeix una nova versió d’un dels seus clàssics: “Lluny”. Aquests nous temes ens parlen musicalment de la senzillesa i la calidesa, ens obsequien amb ambients suaus, amb matisos enriquidors, amb musicalitats exquisides… És un disc on la cançó té valor com a tal, en singular, com a petita però sincera obra creativa.

Des de les Biblioteques Municipals s’han programat també aquest estiu les activitats “Visca la revolució!” com a joc de lectura de l’estiu 2017 i “A la biblioteca fem salut amb el Dr. Frias”.