Munté reivindica “la força de la transversalitat del referèndum”

El president Puigdemont reuneix les formacions polítiques amb representació parlamentària partidàries de la celebració d’un referèndum

  • La portaveu del Govern respon a Soraya Sánez de Santamaría: “És una enorme contradicció convidar-nos a negociar al Congrés dels Diputats i dir-nos al mateix temps que és innegociable”
  • Neus Munté recorda que “després de 5 anys esperant resposta i propostes per part de l’estat, no som nosaltres els que ens tanquem a la negociació i al diàleg”
Govern de la Generalitat.- La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha reivindicat avui la “la força de la transversalitat del referèndum” per decidir el futur polític de Catalunya i ha recordat que “hi ha una majoria sòlida parlamentària que demana votar”. “Nosaltres estem disposats  a parlar i dialogar amb tothom per reforçar l’ espai transversal de suport al referèndum com a eina democràtica per escoltar els ciutadans”,  ha assegurat.  La consellera de la presidència ha fet aquestes declaracions després de la reunió convocada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al Palau de la Generalitat amb les formacions polítiques amb representació parlamentària partidàries de la celebració d’un referèndum i ha assegurat que el Govern valora com a “molt important fer esforços per garantir la transversalitat que el referèndum ha representat i representa avui a Catalunya” “Avui el que representen les persones que ens hem reunit és la majoria del parlament de Catalunya”, ha afirmat.
Per aquest motiu, la portaveu del Govern ha demanat al govern espanyol “màxim respecte per aquelles opcions que no són les seves”. En paraules de la consellera Munté, és una “enorme contradicció convidar-nos a negociar al Congrés dels Diputats i dir-nos al mateix temps que és innegociable”, responent així a les declaracions d’aquest matí de la vicepresident el govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría. “No hi ha millor definició de via morta que això mateix”, ha constatat la portaveu del Govern durant la seva intervenció tot recordant que “el govern del PP porta 5 anys sense donar cap tipus de respost al ciutadans de Catalunya”. “Després de 5 anys esperant resposta i propostes per part de l’estat, no som nosaltres els que ens tanquem a la negociació i al diàleg”, ha constatat.
Segons la portaveu del Govern, aquesta actitud del govern espanyol demostra una “gran ignorància respecte la política de Catalunya i uns menysteniment respecte la pluralitat i transversalitat que envolta l’aposta de fer un referèndum”. Per aquest motiu, ha assegurat que “ens reiterem en aquest compromís davant d’aquesta ignorància”.
La portaveu del Govern ha explicat també que “fixar data i pregunta és imprescindible” i ha afegit que  “no es pot permetre molta dilació”. Per aquest motiu el Govern, s’ha conjurat a “seguir treballant i parlant amb molta gent” per culminar aquest objectiu. En aquest sentit, la consellera Munté ha afirmat que “voldríem representants d’altres formacions que s’han auto exclòs”. Segons la portaveu del Govern, “no entenem la negativa a la invitació del president i al mateix temps secundar l’opció de Rajoy d’explicar-nos al Congrés dels diputats”.
Al marge del president Puigdemont i de la portaveu del Govern, per part de l’Executiu a la trobada també hi han assistit el vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Oriol Junqueras; i el conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raul Romeva. Per part de  les formacions polítiques amb representació parlamentària partidàries de la celebració d’un referèndum hi han assistit Jordi Turull (Junts pel sí), Lluís Llach (Junts pel sí), Marta Pascal (PDeCat), Marta Rovira (ERC), Anna Gabriel (CUP), Natàlia Sánchez (CUP), Albano Dante Fachin (Podem), Alfons Palacios (Moviment d’Esquerres – MES) i Antoni Castellà (Demòcrates).