MTM: nous nínxols de mercat i tendències de futur per al sector turístic

Inma Rodríguez, presidenta del Patronat de Turisme, i Robert Moragues, director del Open Energy Institute. MAURI

EL V MEDITERRANEAN TOURISM MEETING IMPULSA EL TURISME DE QUALITAT, LA GASTRONOMIA MEDITERRÀNIA I L’ENOTURISME A TARRAGONA

La jornada, que se celebrarà al Teatret del Serrallo el 3 d’abril, portarà a la ciutat el Basque Culinary Center, entitat de referència internacional

Ponents de prestigi parlaran, entre altres temes, sobre nous nínxols de mercat i tendències de futur per al sector turístic

El V Mediterranean Tourism Meeting tornarà a reunir a Tarragona el proper 3 d’abril prestigiosos experts que abordaran el present i el futur del sector turístic. La trobada, convertida ja en un referent per a Tarragona i la seva àrea d’influència, aposta pel turisme de qualitat, la gastronomia mediterrània i l’enoturisme com a motors per enriquir l’oferta disponible i captar més visitants.

La cinquena edició, que es farà al Teatret del Serrallo, comptarà amb la presència destacada del Basque Culinary Center, una institució pionera a nivell mundial al món de la gastronomia, amb la qual s’han involucrat bona part dels xefs més reconeguts des que va néixer el 2011. La seva directora de Màsters i Cursos, Idoia Calleja, explicarà el camí recorregut per aquest centre únic i exposarà com a través de la gastronomia es pot atraure més turisme de qualitat.

El Mediterranean Tourism Meeting està organitzat conjuntament pel Patronat de Turisme de l’Ajuntament de Tarragona i l’Open Energy Institute, amb la col·laboració del Port de Tarragona, la Diputació de Tarragona, la Càtedra Tarragona Smart Mediterranean Region de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i Ferrovial. La jornada començarà a les 9.30 hores, amb l’acte d’inauguració, que estarà presidit per la tinenta d’alcalde de Turisme i Pla Estratègic de l’Ajuntament de Tarragona, Inmaculada Rodríguez.

A continuació, s’iniciaran les ponències previstes, que s’estructuren en tres blocs: Turisme Sostenible i de Qualitat, Gastronomia i Enoturisme, i Noves Tendències, Nous Comportaments. Entre els temes que s’abordaran figuren els nous nínxols de mercat i les tendències de futur d’una activitat clau per al territori.

Altres ponents del Meeting seran el xef del restaurant Les Moles d’Ulldecona, Jeroni Castell; el professor de la URV Jaume Salvat, expert en enoturisme; l’exdirector de Turisme de Barcelona i president de Leitat Technological, Jordi William Carnes; el gerent d’Administracions Locals de Ferrovial, Roger Junqueras, que parlarà sobre mobilitat i, en concret, del ‘Bicing Barcelona’; la directora general de l’hotel The Westing Bonmont Golf Resort & Spa, María Rosa Barcia, i el director general d’Ogilvy Barcelona, Jordi Urbea, qui posarà en valor les experiències turístiques personalitzades, un dels grans jaciments de negoci del futur més pròxim.

La jornada serà clausurada pel representant del Port de Tarragona, Jordi Sendra, a les 13.45 hores. Després, hi haurà un còctel-dinar de networking opcional per als assistents.

El Mediterranean Tourism Meeting té entre els seus objectius posar de manifest els nous reptes i oportunitats que té per davant el sector turístic i proporcionar eines per augmentar la seva competitivitat. El simposi, un referent en el camp del turisme intel·ligent, la gastronomia i el món del vi, servirà per aportar propostes i marcar estratègies de futur per tal de diversificar l’oferta turística i impulsar accions per captar un turisme de qualitat, recolzat en bases tan sòlides del nostre territori com la gastronomia mediterrània i l’enoturisme, entre d’altres.

Inscripcions gratuïtes

Les inscripcions per assistir al V Mediterranean Tourism Meeting són gratuïtes i es poden formalitzar a través del web www.mediterraneantourismmeeting.com,  l’adreça de correu electrònic bamboo@smartbamboo.es o el telèfon 977 895 659. El lloc de celebració, el Teatret del Serrallo, s’ubica al Moll de Pescadors de Tarragona (Edifici Confraria).