Categories: Noticies de Societat

El moviment veïnal per una AP-7 gratuïta torna a tallar l’N-340

Una cinquantena de persones participen en la primera protesta del 2018

Redacció.- Una cinquantena de persones han participat aquest dissabte a la tarda a les Cases d’Alcanar (Montsià) en un nou tall de la carretera N-340 per demanar la gratuïtat de l’autopista AP-7. Aquest ha estat el tall número 177 i el primer del 2018, amb el qual el col·lectiu dona per iniciat el tercer any consecutiu de reivindicacions. El portaveu del moviment veïnal, Llorenç Navarro, ha destacat a l’ACN que la prioritat no és la quantitat de persones que participen a la protesta, sinó “el missatge de continuïtat” de la reivindicació. “Ja n’hi ha prou de pagar’, ha denunciat, recordant que ja s’ha amortitzat 157 vegades aquest tram de l’AP-7, entre l’Hospitalet de l’Infant i Alacant.
El moviment veïnal transversal per una AP-7 gratuïta segueix aquest 2018 una lluita que va iniciar a finals de 2015 per aturar la sinistralitat de l’N-340, però també contra les mesures que el Ministeri de Foment va començar a aplicar al tram de les Terres de l’Ebre per millorar-ne la seguretat, com la construcció d’onze rotondes, limitació de velocitat a 80 quilòmetres per hora i prohibició d’avançaments en llargs trams amb 66 quilòmetres de línia contínua. “Volen que ningú circuli per aquí”, ha lamentat Navarro sobre les obres a la N-340. Una intenció que amagaria, segons el portaveu de la plataforma, que els conductors optessin –i paguessin-, per circular per l’AP-7.

En aquest sentit, Navarro considera que s’està rendint “pleitesía” a l’empresa concessionària del peatge, en comptes de fer realitat unes “infraestructures dignes” a la zona. El desviament del trànsit pesat per l’autopista amb bonificacions parcials, que segueix sense data d’aplicació, tampoc satisfà els activistes de l’N-340. El col·lectiu també s’oposa al possible impost conegut com la vinyeta, que veu com una privatització encoberta de la via pública.

Des d’aleshores, l’entitat ha dut a terme 177 talls de carretera, habitualment els dijous a la tarda i en diferents punts de la carretera nacional. Durant aquests mesos d’hivern les accions reivindicatives s’alternen a l’Ametlla de Mar i a Alcanar i es fan en dissabte perquè Interior els autoritza a tallar la via a quarts de quatre de la tarda.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

5 dies ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

2 setmanes ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

2 setmanes ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

1 mes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

1 mes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago