La mostra “Tarracvs Parade” difondrà els Jocs a través de l’art

La iniciativa s’ha presentat quan falta just un any per a la cita esportiva

Una iniciativa que pretén apropar els Jocs Mediterranis a la ciutadania mitjançant l’art. D’aquesta manera s’ha definit el Tarracvs Parade, una mostra que s’ha presentat aquest dijous amb la presència de l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros; el tinent d’alcalde comissionat de Tarragona 2018, Javier Villamayor i el tinent d’alcalde de Cultura, Josep Maria Prats. L’acte ha tingut lloc al parc de l’amfiteatre, on des del juliol del 2013 oneja la bandera dels Jocs, just quan falta un any per l’inici d’aquest esdeveniment esportiu.

El “Tarracvs Parade” és una mostra singular que ha de permetre l’exhibició de diferents escultures de grans dimensions de la mascota dels Jocs decorades amb diferents dissenys artístics. Tot el procés de la iniciativa es dinamitzarà a través de la pàgina web www.tarracvusparade.cat (que estarà operativa a partir de demà), on els artistes interessats a col·laborar amb la iniciativa podran penjar les seves propostes de disseny i els mecenes interessats a adquirir un Tarracvs podran formalitzar la seva petició i escollir el disseny que més li agradi. Un cop pintada, l’escultura s’ubicarà durant uns mesos en un espai pactat per totes les parts. A partir del juliol de 2018, ja acabats els Jocs Mediterranis, es preveu que alguns dels Tarracvs puguin ser subhastats i que els diners obtinguts es destinin a entitats del Tercer Sector. Tot plegat està inspirat en iniciatives com la Cow Parade, que els darrers anys s’ha pogut veure a diferents ciutats europees.

La mostra s’ha presentat just quan falten 365 dies per a la cerimònia inaugural dels Jocs. En aquest sentit, l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros, ha destacat que iniciatives com aquestes han de permetre “que la ciutadania vibri amb els Jocs. Gaudim dels preparatius dels Jocs i il·lusionem-nos amb aquest esdeveniment”. I ha recordat que ja hi ha prop de 7.000 voluntàries formant-se per a la cita.

Tornat a la Tarracvs Parade, el tinent d’alcalde Javier Villamayor, ha remarcat que es tracta “d’una iniciativa escalable, de manera que de moment tenim preparats 6 Tarracvus però esperem que n’hi hagi molts més, sempre depenent de l’interès d’artistes i patrocinadors”. La idea és que al juliol es puguin pintar ja els primers Tarracvs gegants perquè ben aviat puguin lluir a l’espai públic.

Per la seva banda, segons el tinent d’alcalde de Cultura, Josep Maria Prats, “els Jocs Mediterranis no només han de convertir Tarragona durant uns dies en una capital esportiva, sinó una oportunitat per fer visible la nostra cultura i donar un altaveu als artistes locals”. En aquest sentit, ha destacat la col·laboració en la iniciativa de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona, que en farà difusió entre el seu alumnat per fomentar la participació, i ha recordat que s’està enllestint un ambiciós programa cultural paral·lel a les competicions esportives.

La mascota dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, Tarracvs, es va presentar en societat el maig de 2016 en un acte al Teatre Tarragona presidit pel rei Felip VI. El dibuix d’Aleix Girona, alumne de 13 anys del col·legi Abel Ferrater de La Selva del Camp, va ser escollit en un concurs entre les propostes de prop de 10.000 nens i nenes. El dibuix guanyador va passar per les mans de l’il·lustrador francès Jean Jullien, que li va donar la forma definitiva.