Montoro anuncia ”plena ocupació” a Girona, Tarragona i Lleida en els pròxims tres anys

El ministre d’Hisenda demana al món empresarial i polític que cal donar ”prioritat” a la recuperació de l’economia i a la creació de llocs de treball

ACN Barcelona .- La fortalesa que viu l’economia espanyola catalana, amb creixements del PIB en els últims tres anys, s’està traduint en la creació d’ocupació, segons ha defensat el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, minuts abans de la seva intervenció davant l’Assemblea General de la patronal de Foment del Treball. Montoro ha destacat que Catalunya, amb un creixement del nombre d’afiliats a la Seguretat Social per sobre del 4% en el mes de maig, és l’autonomia espanyola que lidera la creació d’ocupació. Montoro ha dit que si es manté el ritme actual de creixement de l’ocupació, les demarcacions de Girona, Tarragona i Lleida arribaran a tenir ”plena ocupació” en els pròxims tres anys recuperant les xifres d’ocupació d’abans de la crisi i, per tant, donant per acabada la crisi econòmica. El titula d’Hisenda ha demanat al Govern que ”prioritzi” la recuperació econòmica i la creació d’ocupació en la seva acció de govern.
El ministre d’Hisenda ha enviat un missatge clar al món empresarial ”i també al món polític” que en aquests moments el que és prioritari és la consolidació de la recuperació de l’economia i de la creació d’ocupació i ”ho dic davant el món empresarial català i també del món econòmic”, ha reblat.

En un primer moment, el ministre ha assegurat que si es manté el ritme actual de creació d’ocupació, el 4% de creixement d’afiliació a la Seguretat Social al maig a Catalunya, les demarcacions de Girona, Tarragona i Lleida en els pròxims tres anys hauran recuperat l’ocupació perduda durant la crisi i es trobaran en una situació de ”plena ocupació”.

Poc després d’aquesta afirmació, Montoro ha dit que aquesta plena ocupació es donaria en la ”major part del territori català”.