Mont-roig aprova una solució negociada amb el càmping Alannia Els Prats

El govern municipal va obrir un expedient urbanístic per a retirar 140 mobile homes instal·lats pel càmping Els Prats

Experts acadèmics en dret urbanístic i ambiental de la Universitat Rovira i Virgili i de la Universitat de Barcelona han emès un dictamen jurídic que dóna la raó a l’actuació del càmping Els Prats

La moció ha rebut el vot favorable de tots els grups municipals de l’oposició i l’abstenció dels regidors de l’equip de govern

Els grups municipals de l’oposició a l’Ajuntament de Mont-roig del Camp (Junts per Mont-roig Miami, ERC-MÉS-AM, ARA i Ciutadans) van presentar en el Ple una moció perquè l’Ajuntament de Mont-roig del Camp treballi amb l’objectiu de trobar una solució negociada al conflicte jurídic existent amb el càmping Els Prats arran de la instal·lació de 140 mobile homes.

Els grups municipals van presentar un dictamen jurídic elaborat per diferents experts acadèmics de reconegut prestigi en dret urbanístic i administratiu de la Universitat Rovira i Virgili i de la Universitat de Barcelona, on s’afirma clarament que la instal·lació de mobile homes en Els Prats és plenament respectuosa amb la legislació en matèria de costes, urbanística i amb la normativa sobre turisme vigent a Catalunya i rebutja la interpretació de la normativa que fa l’Ajuntament de Mont-roig del Camp.

El dictamen proposa superar el debat jurídic existent mitjançant l’aprovació d’una modificació puntual del Pla Especial Urbanístic que regula l’activitat del càmping -aprovat el 2013- per a actualitzar-ho a legislació posterior com el Reglament de Costas de 2014, els Criteris urbanístics aplicables als càmpings de la Generalitat de 2015 i el Decret de turisme de Catalunya de 2020, així com una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de 2016 que avala el mateix criteri. Tanmateix, el dictamen també proposa l’aplanament en via judicial per part de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp.

En aquest sentit, els grups municipals de l’oposició van defensar en el Ple que l’equip de govern desjudicialitzi la qüestió i busqui solucions que beneficiïn als treballadors i les treballadores del càmping, així com a l’economia i a l’interès general del municipi.

La regidora Ibana Pacheco (Cs) va demanar a l’alcalde, Fran Morancho (PSC), que treballi per a “evitar la pèrdua de llocs de treball” i Francisco Chamizo (Junts per Mont-roig Miami) va acusar el govern local de no haver “valorat prou les repercussions que podia tenir el conflicte”. Per part d’ERC-MÉS-AM, Manel Vilajosana va reiterar la possibilitat de trobar “vies alternatives dins de la legalitat” i va instar l’alcalde a mirar pel bé del municipi.

D’altra banda, l’alcalde va reiterar que la decisió està ara en mans dels tribunals i es va mostrar poc inclinat a canviar de criteri interpretatiu malgrat l’opinió dels experts. Segons Fran Morancho, l’equip de govern considera que és un tema “molt rellevant per al municipi”, que han realitzat algunes gestions per a resoldre’l i va emplaçar als grups municipals a plantejar “solucions concretes” per a desencallar la qüestió.

La moció va ser aprovada amb els 8 vots a favor dels grups municipals que van presentar la moció i l’abstenció dels 9 regidors de l’equip de govern.