Categories: Noticies de Smartcity

Mil empreses i institucions acullen els estudiants de la URV en pràctiques

A la II Jornada de Treball sobre Pràctiques Externes, els responsables universitaris van compartir informacions i experiències sobre aquesta part de la docència

URVActiv@.- Des de l’any 2015 fins l’actualitat, s’han signat mil convenis de pràctiques amb empreses i institucions que formalitzen la seva col·laboració amb la Universitat en rebre estudiants per fer-hi pràctiques. Són de tots els sectors d’activitat, en correspondència amb els graus i màsters que es fan a la Universitat. Principalment són de la demarcació de Tarragona i també de Barcelona, però n’hi ha de tot arreu, incloent l’estranger. La URV va fer, recentment, un reconeixement a un centenar d’empreses i institucions, d’aquest miler que col·laboren amb la Universitat. Eren les empreses que reben estudiants en pràctiques de dos o més centres de la URV.

Precisament, a la II Jornada de Treball sobre pràctiques Externes es va fer balanç d’aquests convenis i revisió del protocol de la signatura de convenis. Organitzada per l’Oficina d’Orientació Universitària (OOU), la Jornada va tenir lloc el dia 12 de juliol al campus Catalunya i hi va assistir una trentena de persones relacionades amb aquest àmbit: responsables d’ensenyament i coordinadors de màster, coordinadors de pràctiques i TFG/TFM, tècnics de suport a deganat i de suport a la qualitat docent, tutors de pràctiques i gestors administratius de pràctiques. Miquel Àngel Garcia i José Carlos Martín (OOU) van coordinar la Jornada, que també va comptar amb l’assistència dels vicerectors Jordi Tous, d’Universitat i Societat, i Arantxa Capdevila, de Docència, Estudiants i Comunitat Universitària.

Es va parlar de les pràctiques en empreses per realitzar el Treball Final de Grau/Treball Final de Màster, i de la remuneració obligatòria de les pràctiques extracurriculars que fan els estudiants, els criteris de la seva aplicació i la política de difusió. Aquestes pràctiques, que es fan voluntàriament a banda de les curriculars, suposen que l’empresa, a més de la remuneració, ha de donar d’alta l’estudiant a la Seguretat Social per a la cobertura sanitària i la cotització. La mesura entra en vigor per al curs 2017-18, impulsada pel Consell Social de la URV i treballada en el si de la Universitat. Es va aprovar en el Consell de Govern del 27 d’abril passat.

A aquesta trobada sobre les pràctiques, que va resultar molt positiva, es van intercanviar experiències i exposar dubtes i preguntes sobre diferents aspectes d’aquesta activitat. Per a la Jornada de l’any que ve un dels temes a tractar seran les pràctiques internacionals.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

1 setmana ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

1 setmana ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

4 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

1 mes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago

Finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència,  serveis…

1 mes ago