Més d’un segle de transport públic en imatges, a l’exposició que es pot visitar al Palau Bofarull de Reus

La mostra El transport públic a Reus i comarques tarragonines recull més d’un centenar de fotografies que recorren l’evolució de la mobilitat a casa nostra

 

Redacció.- El troleibús que durant anys va fer el trajecte Tarragona-Reus i viceversa, els trens que comunicaven les diferents poblacions a principis de segle, o la parada de taxis al bell mig de la Plaça Mercadal dels anys 60. Aquestes són algunes de les imatges retrospectives que donen testimoni de l’evolució del transport públic a casa nostra i que es poden veure a l’exposició El transport públic a Reus i comarques tarragonines. La mostra, organitzada per l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Reus amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona va inaugurar-se ahir al vespre i estarà oberta al públic, al Palau Bofarull, fins al 21 de desembre.

Els organitzadors han volgut oferir aquesta exposició a la ciutat coincidint amb els actes de celebració de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017 i han reunit més d’un centenar de fotografies per aquesta ocasió. Es tracta d’imatges propietat de particulars i entitats, entre les quals la mateixa associació organitzadora, i també d’altres com el Centre del a Imatge Mas Iglesias, Aena o l’Aeroclub de Reus, que també hi han col·laborat . Les 105 imatges presents fan un recorregut visual pels diferents mitjans de transport, instal·lacions i vies que han configurat, des d’inicis del segle XX i fins l’actualitat, la xarxa de transport públic de les comarques de Tarragona. La mostra permet assistir a l’evolució dels mitjans de transport i també a la manera de viatjar dels habitants d’aquestes comarques durant més d’un segle.

A més de fotografies, els visitants hi trobaran elements i objectes antics relacionats amb el transport públic, que reflecteixen el pas del temps en la tecnologia, la mobilitat i els costums del viatgers. Entre aquests, hi ha reproduccions de les primeres bicicletes, trens, ambulàncies i avions, o baguls i maletes antigues que feien servir els primers viatgers del transport públic de les comarques tarragonines.
L’exposició es pot visitar de dimarts a dissabte, d’11 a 13 hores i de 17 a 20 hores.