Mes d’un milió de persones omplen la Diagonal

CEDIDA

President Torra: “Avui hem començat la Marxa pel drets socials, civils i nacionals, que no té aturador, fins al final”

  • El cap de l’Executiu ha participat aquesta tarda en la concentració de la Diada, organitzada per l’ANC i Òmnium

L’avinguda Diagonal de Barcelona ha esclatat amb el clam independentista de la Diada 2018, que s’ha fet amb el lema “Fem la República Catalana”.

L’onada de so organitzada per l’ANC i Òmnium Cultural ha tornat a ser multitudinària. El moment culminant s’ha viscut així, de punta a punta d’aquest eix de la capital catalana. Al voltant d’un milió de persones han participat a la manifestació, segons la Guàrdia Urbana:

A diferència d’anys anteriors, la delegació del govern espanyol ha decidit no donar dades d’assistència. Sí que ho ha fet Societat Civil Catalana, que ha parlat de 200.000 participants.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat aquest vespre que, amb la celebració multitudinària d’avui de la Diada, “comencem una Marxa pels drets civils, socials i pel dret d’autodeterminació que no té aturador, fins al final, amb totes les conseqüències”.
El cap del Govern, que ha participat aquesta tarda en la concentració “Fem República ara”, organitzada per l’Assemblea Nacional de Catalunya i Òmnium Cultural, ha denunciat que “no pot ser, que en ple segle XXI, als catalans se’ns negui el dret d’autodeterminació”. I ha recordat que  “aquí vam fer un referèndum i vam declarar políticament la independència el 27 d’octubre”.
En aquest sentit, ha reclamat al president Pedro Sánchez que “tingui la valentia d’escoltar el clam dels catalans, el clam democràtic i pacífic”. I s’ha qüestionat si “la resposta d’Espanya serà la mateixa sigui el senyor Rajoy o el senyor Sánchez”.
El president s’ha mostrat molt satisfet com s’ha desenvolupat la concentració d’avui, “una Diada magnífica, extraordinària” ha dit. I ha subratllat “els catalans hem tornat a sortir als carrers i hem dit que prou amenaces, prou repressió, i ho hem dir alt i fort, tranquils i serens”.