Més de dos milions de euros per la primera fase d’un corredor comercial a la Part Baixa

L'alcalde durant la seva intervenció. CEDIDA

Josep Fèlix Ballesteros aplega més de noranta persones en el segon Àpat de Mediterrània al Solric

L’alcalde de Tarragona ha anunciat al Sol Ric -en el marc dels sopars-col·loqui que organitza l’ONG Mediterrània- la inversió de més de dos milions d’euros en la creació d’un nou corredor comercial entre la revitalitzada zona del Mercat Central i la Part Baixa de la ciutat, en concret pels carrers Unió, Plaça Prim, Apodaca, Plaça dels Carros i Reial fins a desembocar a la Tabacalera.

Ballesteros avança que ja tenen avantprojecte pressupostat per la primera fase, en concret el tram d’Unió (1,2 milions d’euros) i Plaça Prim (un milió d’euros) que es van a incloure en un ambiciós pla d’inversions de cara a la propera legislatura que ascendeix a més de 50 milions.

Així mateix, el líder del PSC a Tarragona ha confirmat que el proper dia 11 de març es coneixerà el nou operador que va impulsar el PP10, conegut com a Pla Parcial ‘Ikea’. “Els propietaris s’han quedat amb dues alternatives i en les pròximes setmanes van a prendre una decisió”, ha assegurat.

Ahir dimarts s’ha celebrat la segona edició de ‘Els àpats de Mediterrània al Solric’, el sopar-col·loqui de caràcter mensual que organitzen de manera conjunta Mare Terra Fundació Mediterrània i el Restaurant Solric. L’esdeveniment ha estat un gran èxit ja que ha comptat amb la participació de més de noranta persones, una xifra molt destacable tenint en compte que s’ha dut a terme un dimarts per la nit. En aquesta ocasió el ponent ha estat l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, que ha parlat sobre el futur de la ciutat a mig i llarg termini, tal i com van fer Rubén Viñuales i Dídac Nadal en el primer Àpat de Mediterrània al Solric.

L’encarregat de trencar el gel i obrir l’acte ha estat el president de Mare Terra Fundació Mediterrània, Ángel Juárez, que ha fet una breu ressenya del batlle tarragoní, des d’un punt de vista professional però també personal. La xerrada de Ballesteros sobre el futur de Tarragona s’ha centrat en tres eixos: la Tarragona social (“invertim el doble que Reus en inversió social”), la Tarragona sostenible (el batlle ha destacat que Tarragona és una de les cinc ciutats que ja compleixen els objectius del mil·lenni de l’ONU) i la Tarragona de la innovació i el coneixement.

Quan l’alcalde ha posat el punt i final a la seva intervenció ha començat la tertúlia, que ha donat la possibilitat als assistents de fer preguntes al polític i també compartir les seves reflexions amb la resta dels assistents. En l’ambient es podia percebre que hi havia molta gent amb ganes de fer-li preguntes al batlle. Ballesteros s’ha mostrat contundent i ha deixat uns quants titulars. En clau electoral, ha afirmat que “estic obert a pactar amb tothom que no utilitzi Tarragona com a moneda de canvi, amb dues excepcions: VOX i la CUP” i que “estic més que convençut que guanyarem les eleccions”. També ha carregat molt durament contra els responsables d’IKEA (ha emprat una paraula poc habitual en el seu vocabulari), ha defensat el seu projecte d’autobús gratuït i ha afirmat que el projecte urbanístic de la Budallera “és necessari si no volem que Tarragona perdi població i mori lentament”.

Un cop acabat el sopar-col·loqui, Ángel Juárez ha desvetllat que els protagonistes del tercer àpat seran el portaveu del grup municipal d’ERC, Pau Ricomà, i el portaveu del grup municipal del PP, José Luis Martín. La data es concretarà en els propers dies.