Més de 4.500 persones participen a la tercera Cursa Mercabarna

Centenars de corredors travessen el Mercat del Peix de Mercabarna. Pla general del 8 d'octubre del 2017. (Horitzontal)

La iniciativa ha permès als corredors travessar les seves instal·lacions i conèixer un dels mercats majoristes més importants del món

Redacció.- Més de 4.500 persones han participat aquest diumenge a la tercera edició de la Cursa Mercabarna. La competició ha comptat amb més de 2.000 corredors que, un any més, han pogut travessar les seves instal·lacions i ha permès conèixer un dels mercats majoristes més importants del món. Enguany, la iniciativa ha coincidit amb el 50è aniversari del mercat majorista, motiu pel qual s’han organitzat desenes d’activitats per celebrar-ho. Després de la competició s’han repartit 15.000 sardines, 17.000 kg de fruites i carn en un gran dinar popular que ha tingut unes postres molt especials: un pastís de gairebé dos metres d’alçada preparat per l’ocasió per la pastisseria Escribà. Enguany, els més 6.000 euros recollits entre aquest dinar popular, les donacions voluntàries dels inscrits, i l’aportació de l’Obra Social La Caixa seran per a la de la Fundació Arrels, que des de fa 30 anys s’encarrega d’atendre a persones sense llar a Barcelona.
A la Cursa, que ha començat a les 11 del matí, hi han participat un total de 2.000 persones, 998 ho han fet en la distància de 5 km i 1.002 en la de 10 km. Els corredors han travessat els Mercats Centrals de Fruites i Hortalisses, el del Peix i altres instal·lacions d’aquesta gran ciutat alimentària. Tot i ser diumenge, hi havia parades obertes per donar una idea de com són els punts de venda d’un mercat a l’engròs.

Per a la presidenta de Mercabarna i regidora de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona, Montserrat Ballarín, “aquesta Cursa serveix per mostrar als barcelonins aquesta gran ciutat alimentària, un dels motors econòmics de Barcelona i una plataforma fonamental per garantir l’oferta i varietat de producte fresc que hi ha Catalunya”.