Més de 2900 espectadors han passat per la Mostra Teatre Jove

Cada espectacle ha comptat amb una assistència de prop de 320 persones

El grup de teatre La Faixsula va cloure el passat dimecres la 24ena edició de la Mostra de Teatre Jove amb una obra de creació pròpia que homenatjava la figura que ha dirigit Can Boada, un dels establiments emblemàtics de la ciutat de Tarragona. La 24a edició va arrencar el 26 d’abril i està organitzada per les conselleries de Joventut, Cultura de l’Ajuntament de Tarragona i el grup de treball Teatre Jove. Aquest any, l’aparador del teatre juvenil ha representat al Metropol 9 obres interpretades per col·lectius de joves tarragonins i tarragonines amb inquietuds teatrals i culturals i que han tingut 2.900 espectadors. La consellera de Joventut, Ivana Martínez, ha destacat “la tasca conjunta feta entre l’Ajuntament i els col·lectius de joves creadors de la nostra ciutat, ens ha permès consolidar una programació estable i de qualitat que ja ha arribat a la seva 24ena edició. En aquesta línia seguirem treballant per donar suport a la creació cultural juvenil i al foment d’espais d’exhibició cultural”. I ha afegit: “Cada any hi ha grups que s’estrenen i s’animen amb portar a escena obres de creació pròpia, la qual cosa demostra que aquesta mostra està molt viva”.

 

En aquesta edició, han participat 9 grups de teatre de col·lectius joves, 3 que provenen de centres educatius o formatius i 6 grups que provenen de grups de teatre amateurs. La 24ena mostra de teatre jove ha representat, de la mà de més de 320 joves implicats i implicades, 6 obres de creació pròpia i 3 obres d’escriptors teatrals reconeguts com Burt Shevelove, Larry Gelbart, Lluís Coquard, Sergi Pompermayer, Araceli Bruch, Evelyne de la Chenelière, …. Els grups, per ordre de representació, han estat grup de teatre jove “Sàtirs” de l’Associació LaSalle; Col.legi Lestonnac-L’ensenyança; Tornavís Teatre; (H)istrionis Teatre; Arteliats; Grup de teatre “Vis de Vanadi”; Alumnes d’Arts Escèniques de l’IES Pons d’Icart; Torralba Teatre Jove; i La Faixsula (Faixa Suada de l’àvia).

Després de cada representació el consell assessor, que enguany ha estat format per Pere Navarro, Mag Gerard, Cristina Serra i Raquel Cabré, ha valorat especialment la vertebració en l’obra del treball en equip com a grups juvenils i cohesionats que són. S’ha pogut comprovar l’intercanvi i interacció fins i tot entre les pròpies companyies i grups de teatre. Un dels fets destacats, s’ha d’apuntar en el fet que no només s’ha fet arribar una proposta d’espectacle sinó que organitzen, amb veu pròpia, els detalls de la mostra. I aquesta implicació i activisme cultural dels i les joves fa que any rere any sigui necessari posar èmfasi en la promoció de la creació jove i en l’aposta per oferir més suports en la recerca de nous projectes teatrals. Finalment, la comissió assessora observa que fer teatre es una afició molt tarragonina i els i les joves de la ciutat en són un motor visible i destacat.

Un dels valors afegits que han transcorregut durant la mostra, ha estat la dimensió formativa inclosa amb les sessions monogràfiques dirigides per Georgina Llauradó (veu creativa) i Lluís Graells (gest i treball corporal). Aquestes dues cites d’experimentació i intercanvi, han aplegat més de 60 joves integrants de les companyies i grups de la mostra. A partir d’avui mateix el grup de treball Teatre Jove conformat per representants de les companyies participants ja estan treballant per la propera edició d’especial efemèride ja que es tractarà del 25è aniversari.