Més de 240 cursos a Reus en l’oferta de Mas Carandell per al nou curs

Mas Carandell inicia el curs 2017-2018 amb la campanya Tria el teu futur, i una oferta de 240 cursos, més de la meitat per Internet, atenent la demanda creixent d’aquesta línia

Pel que fa als cursos presencials i semipresencials, molts s’ofereixen sense dates i amb preinscripció oberta, amb l’objectiu de concretar la seva programació quan hi hagi un mínim de persones interessades.

Entre les diverses propostes formatives hi ha cursos de desenvolupament personal sobre temàtiques com la resiliència, el coaching o el lideratge, d’altres que permeten obtenir acreditacions professionals de diferents àmbits (per exemple els de manipulació de fitosanitaris, d’aliments, carretoner o monitor de lleure), i també destaca la línia d’actualització de normativa i legislació, en temes per exemple de gestió empresarial, PRL i temes vinculats a la salut (al·lergògens, legionel.la,…)

Resposta a les necessitats del territori
En general, segons explica el regidor de Medi Ambient i Ocupació, Daniel Rubio, hi ha una variada oferta de propostes classificada per àmbits professionals (Comerç i màrqueting, TIC, Idiomes…), fruit de les visites i reunions que l‘equip tècnic de Mas Carandell, i ell mateix, han tingut els darrers mesos amb organitzacions del territori, tant per copsar les necessitats formatives del seu capital humà com per conèixer les dificultats per trobar professionals qualificats.

Per segon any consecutiu, el disseny de la imatge del nou curs ha anat a càrrec de la Casa d’oficis de Creació i producció audiovisual. En aquest sentit, els joves de l’especialitat de Desenvolupament de continguts per videojocs han dissenyat la imatge estàtica que es pot veure aplicada als laterals dels busos i als cartells de la ciutat, mentre que l’alumnat de Creació de continguts audiovisuals, ha editat l’espot que s’emetrà per Canal Reus TV en la seva versió curta i a través d’Internet en el seu format llarg.

Matrícula online o presencial
Tota l’oferta formativa es pot consultar al web mascarandell.cat(link is external). La matrícula és oberta on line les 24h, però si es prefereix formalitzarla de manera presencial es pot realitzar de 9 a 14h, de dilluns a divendres, a la secretaria de Mas Carandell (carrer de Terol, 1). És recomanable consultar els avantatges i preus especials, i en el cas de les empreses, saber que poden bonificar tots els cursos amb el seu crèdit de formació davant de la FUNDAE. Mas Carandell tramitaria aquest ajut, sense cost afegit al preu de matrícula, a les empreses que ho demanin.

Serveis a persones aturades
Per persones en atur, actualment s’està treballant en la sol·licitud al Servei d’Ocupació de Catalunya, dels nous programes d’ocupació subvencionats, dels quals es preveu obrir preinscripció el proper trimestre. D’altra banda hi ha programes vigents als diferents espais de Mas Carandell al barri Gaudí, i als centres cívics del Carme i Ponent, com els Dispositius d’inserció, dels quals s’ofereix una sessió informativa el dia 19 de setembre a les 10h a Mas Anglès.

Aquest setembre també s’han reprès els serveis de Mas Carandell com l’Espai Activa, de consulta d’ofertes de feina, el d’orientació professional, la gestió de la borsa de treball, i per part de la Fundació, la consultoria en formació i ocupació a mida per les empreses.