‘Merlí’ farà una classe magistral a l’Espai Jove Kesse

Aquest divendres 27 d’octubre a les 18.00h., l’actor Francesc Orella impartirà una xerrada que té per nom “Merlí, som peripatètics?

Redacció.- Per primera vegada a Tarragona, el professor Merlí  interpretat per l’actor Francesc Orella ens oferirà una classe magistral en format xerrada per entendre que pensar és actuar i tal com feien els peripatètics tot passejant, també és descobrir un món ple d’oportunitats.

 

L’acte oferirà dos blocs temàtics, un centrat en repassar la trajectòria teatral de l’actor i intèrpret Francesc Orella i la segona part, dedicada a comentar com es viu la joventut en el context d’una sèrie com és Merlí. Des de la perspectiva d’un professor de secundària com Merlí de caràcter molt polièdric i amb infinitat de registres, es procurarà un diàleg obert sobre com s’exposa a la sèrie el retrat de l’adolescència i els aspectes claus d’aquesta etapa.

Aquest acte es troba en el marc del cicle d’activitats trimestrals per a joves, Tardor Tarragonajove,  on es poden trobar més de 50 propostes educatives i culturals. La totalitat d’aquests cursos, tallers i activitats són gratuïtes i cal que es reservi plaça per la pàgina webwww.tarragonajove.org

El programa d’activitats Tardor Tarragonajove, és una iniciativa congestionada i coprogramada per la Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona conjuntament amb les entitats juvenils de la ciutat.

Francesc Orella (BCN-1957) es va formar a l’Institut del Teatre i posteriorment es va traslladar als Estats Units per estudiar a l’Herbert Berghoff Studio de Nova York on va estudiar amb actors com John Strasberg, Carol Rosenfeld, Carlos Gandolfo, Genadi Karatkov i Bob McAndrew.

En el camp del teatre ha destacat especialment per les seves interpretacions a Àngels a “Amèrica: el mil·lenni s’acosta” , “Tot esparant Godot” de Samuel Beckett i “L’estranger” d’Albert Camús. El 2008 recull el Premi Max de Teatre al millor actor protagonista per “Un enemic del poble” d’Henrik Ibsen. I el 2009 fou Premi Nacional de Teatre pel paper a “Traïció” de Harold Pinter.

En el món del cinema va debutar l’any 1989 en la pel·lícula titulada Pont de Varsòvia, dirigida per Pere Portabella, i en televisió va debutar en la sèrie Estació d’enllaç el 1994 i en Secrets de família en 1995, ambdues sèries de TVC. Més tard, l’any 2000, Francesc Orella es va donar a conèixer a escala nacional en la sèrie emesa per Telecinco, El comisario, on va ser-hi durant tres temporades (2-4) interpretant al Subinspector de la policia nacional Telmo Chacón.

Més tard va aparèixer en sèries i mini-sèries com Ventdelplà (2009) o Infidels (2009), i va debutar com a co-protagonista a Les veus del Pamano (2009), Ermessenda (2010) i Prim, l’assassinat del carrer del Turco (2014). El 2015 es va unir a l’elenc de la nova sèrie Carles, Rei Emperador on va donar vida al cardenal Adrià d’Utrecht.

A mitjan 2015 li va arribar el paper protagonista de “Merlí” a la sèrie de televisió de Merlí, de TVC, el qual el fa famós a escala nacional i internacional. Es tracta d’un professor de Filosofia que estimula els seus alumnes a pensar lliurement mitjançant uns mètodes poc ortodoxos, un home que va a la seva, seductor i amb una vida sexual intensa.

Al finalitzar aquest acte, podrem veure el Francesc Orella acompanyat de Pere Arquillué i Lluís Villanueva a l’obra “Art” que es representarà a les 21h al Teatre Tarragona. Entrada general, 26€ i preu especial a 12 euros per a joves de menys de 25 anys.

Tres actors formidables per a un dels grans èxits de la temporada! Una obra poderosa en què tres amics discuteixen sobre l’art contemporani i l’amistat que se suposa que els uneix. El gran èxit de la dramaturga francesa Yasmina Reza, Art, és una de les comèdies contemporànies més traduïdes i que més s’ha representat per tot el món, captivant milers d’espectadors. Estrenada el 1994, està ambientada a París, a finals de la dècadadels anys 80 del segle passat.

Es tracta d’una comèdia intel·ligent i enèrgica, adaptada per Jordi Galceran i dirigida per Miquel Gorriz, sobre l’art i el valor de l’amistat. La relació de tres personatges, interpretats per Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva, comença a trontollar arran d’una discussió sorgida quan comenten un quadre pintat de blanc.

Fitxa artística: Amb Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva. Autora: Yasmina Reza. Traducció: Jordi Galceran. Direcció: Miquel Gorriz