Mercats de Tarragona acomiada el seu gerent

Mercat Central de Tarragona. CEDIDA

El gerent de l’empresa pública de Mercats (Espimsa) de Tarragona, Isidre Prunor, ha estat cessat en el transcurs del Consell d’Administració celebrat ahir dimecres a la nit. Prunor portava tres dècades al capdavant d’Espimsa. El cessament ha sumat els vots del PDeCAT, que presideix l’empresa, ERC, En Comú Podem, Ciutadans i la CUP. El PSC s’han abstingut, segons publica avui el Diari de Tarragona.

El cessament tindrà efecte el proper 30 de novembre i Prunor rebrà una indemnització de 68.000 euros de les arques públiques, segons les mateixes fonts. Espimsa convocarà un concurs públic per cercar un nou gerent per l’empresa pública de mercats, que presideix Dídac Nadal (PdeCAT).

En un comunicat posterior, La CUP justifica el vot favorable a l’acomiadament i afirmen que està ‘sobradament motivat’. Asseguren que no estan d’acord amb la indemnització i penseque ‘és indecent donada la quantitat que se li ha pagat any rere any des de les arques de l’empresa pública’. De fet, des de la CUP havien proposat que Prunor fos acomiadat per via disciplinària. També han sol·licitat a la presidència que examini jurídicament tota la documentació dels darrers anys per determinar si la gestió s’ha fet seguint els preceptes legals.

També en un comunicat, el PSC manifesta la disconformitat en les formes com s’ha tramitat la destitució del gerent. Asseguren que estan a favor del canvi de gerència, però les formes ‘són incorrectes’, afirmen, i per això s’han abstingut. Així mateix, lamenten que no se’ls hagi informat en una reunió prèvia dels motius i arguments de l’acomiadament.