La meitat dels pensionistes catalans, sota el llindar de la pobresa

UGT de Catalunya reclama al Govern de l’Estat “una revaloració de les pensions d’acords amb l’IPC” 

Redacció-. La UGT de Catalunya vol aprofitar el Dia Internacional de les Persones Majors (1 d’octubre), per “reclamar al Govern de l’Estat una revaloració dels pensions d’acords amb l’augmentdels preus” i denuncien que “segons dades de l’Enquesta de Condicions de Vida, a Catalunya el 2016 gairebé 200.000 personis de 65 anys i mésvivien en una situació de risc de pobresa, dels quals 130.000 són personis que reben una pensió de jubilació”.

A més, des del sindicat denuncien que des de la reforma duta a terme pel Govern de l’Estat en 2013, “els personis que reben una pensió han patit una pèrdua del poder adquisitiu del 3,5%”.

“Denunciem a més que la majoria dels pensionsmínimes (6 d’un total de 13) es situa per sota del llindar de pobresa. El fet que la pensió mínima de jubilació per a major de 65 anys sense cònjuge o de viduïtat amb 65 anys o més (637,7 euros), o amb cònjuge no a càrrec (605 euros) i per a menor de 65 sense cònjuge a càrrec (596,5) estiguin per sota del llindar de la pobresa, determina l’elevat risc de pobresa dels actualspensionistes”, reclamen, fent ús d’unes dades que corroboren la precària situació dels pensionistes.