En marxa el calendari solidari Bombers amb causa 2018

Foto Bombers. Sessió de fotos a Lloret.

Avui es fa una sessió de fotos per al calendari a la platja de Fenals de Lloret de mar

Els protagonistes han estat un noi i una nena de l’Hospital Sant Joan de Déu, i un grup de Bombers de la Generalitat del parc de Lloret de Mar
 La recaptació aconseguida amb els exemplars d’aquest calendari es destinarà a finançar la beca “Bombers amb Causa”, que concedeix l’Hospital Sant Joan de Déu per a la investigació en malalties infantils
Redacció.- Avui al matí, a la platja de Fenals de Lloret de Mar, s’ha realitzat la segona sessió de fotos de la setena edició del calendari solidari Bombers amb causa. El tret de sortida a les sessions de fotos es va donar el passat 7 de maig a Sant Jordi de Cercs en el marc de la cursa solidària de muntanya “Bombers amb causa”. La propera sessió serà a Roses el proper 8 de juny, amb 3 nens com a protagonistes i Robin Townsend, fotoperiodista de l’agència EFE, com a fotògraf.
Els protagonistes de la fotografia d’avui són dos nens i una nena que acompanyen un grup de Bombers del parc de Lloret de Mar. El grup de figurants ha escenificat la plantada d’una bandera verda, indicadora de l’estat de la mar, a la sorra de la platja. La posada en escena ha estat inspirada en la històrica fotografia del 1945 Alçant la bandera a Iwo Jima del fotògraf Joe Rosenthal. La fotografia mostra membres de l’exèrcit americà alçant una bandera al Japó durant una batalla de la Segona Guerra Mundial.
Els fotògrafs d’avui han estat en Joan Castro Folch i en Jordi Ribot Puntí, d’Iconna Serveis de Comunicació, que dóna suport al projecte. Ambdós treballen com a fotoperiodistes des de fa més de 15 anys i han guanyat el guardó de fotoperiodisme als Premis Carles Rahola de Comunicació Local en més d’una ocasió.
Els Bombers de la Generalitat i l’Obra Social Sant Joan de Déu col·laboren en aquest projecte solidari des de l’any 2011, arran de la iniciativa de tres bombers voluntaris de la Generalitat, amb l’objectiu d’aconseguir fons per a la recerca en malalties infantils. Els darrers anys també hi han participat els Bombers de Barcelona i d’Andorra. També un nombrós grup de fotògrafs professionals han fet possible sis edicions del calendari de forma totalment desinteressada.
El passat 9 de maig, el conseller d’Interior, Jordi Jané, va lliurar a l’Hospital Sant Joan de Déu un xec per valor de 62.602€ corresponents als fons recaptats amb les vendes del calendari solidari Bombers amb causa 2016. Com en edicions anteriors, aquests diners seran destinats íntegrament a finançar la beca Bombers amb causa, que investiga les malalties maternoinfantils. La beca s’atorga per concurs a personal investigador del mateix hospital. En els darrers sis anys, aquest projecte solidari, ha permès recaptar més de 336.849€
Els consells de seguretat com a eix temàtic
La temàtica comuna a totes les fotografies que conformaran el calendari Bombers amb causa del 2018 serà la prevenció i els consells de seguretat en diversos àmbits. L’objectiu és conscienciar la  població de la importància de tenir en compte aquestes indicacions en les seves activitats quotidianes per tal de prevenir el màxim d’accidents.
En el cas de la fotografia que s’ha fet avui a Lloret, el consell a transmetre és la importància de consultar l’estat del mar amb la bandera de la platja abans de posar-se a l’aigua.
Els infants i els joves, protagonistes del calendari solidari
Els protagonistes de la sessió de fotos d’avui són el Juan i la Naira, tots dos han estat tractats a l’Hospital Sant Joan de Déu per diverses patologies. La Naira té 11 anys i viu a Girona, té una cromosomopatia amb alteració del cromosoma i  apareix acompanyada del seu cosí Kilian, de 9 anys, que és una persona molt especial per ella ja que li aporta molta calma. El Juan té 18 anys i és veí de Salt, va néixer amb una paràlisi cerebral que li afecta la parla i la motricitat inferior.
La quitxalla i els joves de l’hospital acompanyen en totes les imatges a efectius dels Bombers de la Generalitat, dels Bombers d’Andorra i dels Bombers de Barcelona. Les fotografies es fan a diferents llocs de Catalunya i també a Andorra.