L’Smart City Expo 2017 se centrarà en “l’apoderament ciutadà”

El congrés reunirà 420 experts internacionals i representants de 700 ciutats d’arreu del món

ACN Barcelona .- L’Smart City Expo World Congress se celebrarà enguany entre el 14 i el 16 de novembre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona. L’esdeveniment comptarà enguany amb 675 expositors, el que representa un creixement del 14% en relació al 2016, i reunirà representants de 700 ciutats i 420 experts internacionals. El congrés se centrarà en aquesta edició en els instruments per “donar poder” als ciutadans a través de les tecnologies pròpies de les ciutats intel·ligents. El tinent d’alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha destacat en una roda de premsa aquest divendres que “un esdeveniment com el SCEWC és important també per contribuir a crear una ciutat digital, posant el focus en què la revolució tecnològica que estem vivint serveixi per apoderar les ciutats i la ciutadania”.
El responsable municipal ha detallat que l’estand de l’Ajuntament portarà de títol ‘Linking talent’, un missatge que apel·la a “connectar el talent” dels emprenedors i que mostra que Barcelona “té la seva manera de fer les coses” en el camp de la innovació. L’estand de Barcelona presentarà una vintena de projectes relacionats amb les ciutats intel·ligents, tant en el camp de l’habitatge, com de la participació ciutadana, el turisme o el desplegament del 5G, entre d’altre.

El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ha destacat que crear un esdeveniment com el SCEWC “no és fàcil” i que “tenir a Barcelona un congrés tant global és un orgull per a la ciutat”. Segons Serrallonga, “és una gran trobada d’institucions i empreses que no passa enlloc més del món. Després d’aquests anys, hem pogut consolidar aquest congrés i exportar-lo a altres llocs” com Puebla (Mèxic), Kyoto (Japó) o Seul (Corea del Sud).

L’Smart City Expo World Congress d’aquest 2017 ocuparà 30.000 metres quadrats d’exposició i comptarà amb companyies de tots els sectors que abasta el concepte de ‘ciutat intel·ligent’, com Alstom, AT&T, Bosch, Cellnex, Cisco, Deutsche Telekom, Engie, FCC, Ferrovial, Fiware, Hexagon, Huawei, Intel, Mastercard, Microsoft, PTC, SAP, Siemens, Silver Spring Networks, Suez o ZTE. L’esdeveniment reunirà també representants de 700 ciutats com Atlanta, Berlín, Busan, Casablanca, Dubai, Grenoble, Londres, Lió, Montevideo, Moscou, Nova York, Quebec, Taipei, Tel Aviv o Zheijhang.