L’onada de calor es mantindrà fins dissabte

Foto EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

La temperatura més elevada registrada des d’aquest dimecres són els 37,8 graus que s’han assolit a Alfarràs

ACN Barcelona .- El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que l’onada de calor es mantingui fins dissabte que ve i les temperatures extremes afectaran sobretot l’àrea de Ponent i la Catalunya Central. La temperatura més alta que s’ha registrat des d’aquest dimecres -quan es va activar l’alerta per onada de calor- són els 37,8 graus a Alfarràs. Altres valors destacats són els 36,8 graus de Lladurs, els 36,3 de Solsona o els 35,7 d’Olot. Des d’aquest dimecres al migdia i fins a tres quarts de deu d’aquest matí el 061 ha atès 29 incidents i ha fet 19 trasllats, que inclou l’enviament d’ambulàncies i també metges a domicili, arran de l’onada de calor, segons ha indicat el SEM.
Segons ha indicat Endesa, el consum elèctric s’ha incrementat entre un 15% i un 18% respecte a la setmana passada per la utilització intensiva dels elements de refrigeració. Tot i l’increment del consum en aquests moments no consta cap mancança en el subministrament.

Protecció Civil recomana evitar les activitats físiques intenses a les hores de més calor i beure molta aigua.
Davant d’aquest augment de les temperatures s’aconsella tenir especial cura de les persones més vulnerables a la calor com la gent gran, nadons o els malats crònics.