L’oci nocturn de Tarragona ciutat reclama el rescat

L'Ajuntament demostra un total desconeixement dels seus propis programes de qualitat del l'oci nocturn. CEDIDA

Davant de les mesures adoptades pel Ministeri de Sanitat decretant el tancament de l’oci nocturn sine die els components del segell NitsQ i de la secció d’oci nocturn de l’AEHT fa les següents consideracions i peticions:

–       Les mesures suposen la continuïtat de les preses per la Generalitat de Catalunya, i totes dues tenen un denominador comú: cap pla de contingència econòmica cap al sector i cap tipus de entesa en els plans de protecció sanitària en l’entorn de l’oci nocturn presentats des de les patronals estatals.

–       Les sales de festa i discoteques han quedat sense interlocutors amb l’Administració, així com resignats davant de la proliferació de propostes il·legals i comportaments incívics que han estat tractats, sovint, com a part de la nostra dinàmica de treball. Ja son molts els anys que es treballa per evitar els “botellons” i tot tipus de comportaments incívics en el context de l’oci nocturn, nosaltres també volem neteja, seguretat i civisme als nostres carrers.

–       Encara a dia d’avui no se’ns detalla quines són les raons epidemiològiques que porten a tancar tot el nostre sector i permetre alhora que els transports públics vagin al 100% d’ocupació amb mascareta, que no es respectin les distàncies de seguretat en els espais públics, en especial a les platges i que la pressió mediàtica hagi anat encarada a responsabilitzar un sector i una franja d’edat a la que no donen opcions d’oci segur i responsable. Som molt conscients i estem molt preocupats per la pandèmia, però no entenem quins son els items que permeten prendre decisions oposades en situacions similars.

–       Ens hem oferit sempre com a part de la solució a la traçabilitat dels contagis, oferint-nos a portar registre de dades dels assistents i sotmetent-nos a l’actuació inspectora.

–       Demanem a l’Ajuntament de Tarragona que defensi el model d’oci nocturn de la ciutat i que actuï de cadena de transmissió de les reclamacions de rescat sectorial davant de la Generalitat o que ells mateixos assumeixin l’oferiment d’alternatives.

Comunicat sobre les declaracions de la consellera Cinta Pastó

Han aparegut en diversos mitjans declaracions de la nova consellera de Domini Públic, Cinta Pastó, que reproduïm a continuació:

La responsable de Espais Públics también quiso responder a las criticas del colectivo del ocio nocturno, que no está de acuerdo con las medidas adoptadas por el Ayuntamiento. «La concejalía está abierta a todo el mundo, pero si hay una asociación que no nos ha venido a hablar, ellos también deben hacer su trabajo», concluyó. (Diari de Tarragona)

Per altra banda, Pastó va dir, després de veure les queixes del sector de l’oci nocturn cap a aquestes mesures, que consideren que els pot afectar, que la seva conselleria no tancarà les portes a ningú, i va etzibar que, «no disposen d’una associació activa, sembla ser».  (Diari Més)

Tant des del segell NitsQ com des de l’AEHTC no entenem aquestes declaracions i en demanem rectificació o aclariment, donat que:

–       El Passat 30 de juny es va produir reunió amb alcaldia, exposant les nostres reivindicacions i propostes per reactivar el sector, així com establint una pauta de més reunions, que a dia d’avui, no s’han concretat , restem a l’espera.

–       No s’ha publicat en cap mitjà “queixes” cap a l’Ajuntament de Tarragona de cap associació vinculada a l’oci nocturn.

–       La conselleria de domini públic poc o res té a veure, jurídicament parlant, amb tot allò que concerneix les patronals d’oci nocturn on s’hi engloben locals de copes, sales de concert, sales de festa i discoteques, totes elles de regulació autonòmica.

Per tant demanem, tot i entendre que es pot deure a un error, que s’especifiqui quines són les “queixes” i d’on provenen o que es rectifiqui d’arrel les desafortunades declaracions que afecten a un sector ja molt castigat per les conseqüències de la pandèmia i que ha actuat molt proactivament amb l’ajuntament per oferir alternatives d’oci segur i responsable, que esperem puguin ser dutes a terme en brevetat.