Lluís Puig sobre el referèndum: “Si la gent està ferma, el Govern estarà ferm”

El conseller de Cultura no preveu “cap altre escenari”, malgrat les amenaces, pressions i accions intimidatòries

ACN Barcelona .- El conseller de Cultura, Lluís Puig, no té cap dubte que l’1 d’octubre els catalans podran acudir a les urnes a votar. De fet, ha assegurat que en cada acte que acudeixen els membres del Govern a diferents poblacions de Catalunya els ciutadans del país els demanen que siguin ferms sobre el referèndum. En una entrevista a l’ACN, Puig ha afirmat que “si la gent està ferma, el Govern estarà ferm”. Així mateix, el conseller de Cultura no preveu “cap altre escenari” que no sigui el de la celebració del referèndum el pròxim 1 d’octubre, “malgrat les amenaces, pressions i accions intimidatòries per generar por i un estat d’ansietat entre les persones”.
“Estem convençuts, jo i tot el Govern: l’1 d’octubre hi ha d’haver tot el que fa falta per fer un referèndum pacífic, democràtic, cívic, amb un somriure”. Per això, “hi haurà les urnes, les paperetes, un cens, una junta electoral i observadors internacionals”. Així de clar i contundent ho ha indicat Puig, qui ha dit que ni ell ni el Govern preveuen ni temen cap altre escenari que no sigui aquest. “El dia 1 s’ha de fer el que hem fet sempre que hem volgut opinar”.

Ha recordat que tot el Govern en ple amb les direccions generals incloses van signar un document a l’abril de compromís amb el referèndum i a aplicar el seu resultat. “No és d’ara”, ha assegurat. De fet, ha dit que les cartes i la pregunta estan molt clares. “El ‘no’ obre un escenari i el ‘sí’, un altre. Fins i tot si sortís el ‘no’, es dona un escenari que ha de ser diferent a la situació que portem vivint els últims anys”. Puig ha considerat que qualsevol de les dues opcions que surti guanyadora representarà “una victòria de la democràcia, no d’uns contra els altres”.

“Una pinya castellera molt potent”

Ha reconegut que ell i els nous consellers arribats al Govern se senten recentment estrenats, però ha assegurat que tenen “la sensació d’un equip que fem una pinya castellera molt potent. I quan hi ha una bona pinya, el tronc puja ferm”, ha afegit.