#LliuresISensePor

La campanya reivindica el dret a la llibertat sexual i seguretat de les dones en l’àmbit públic i privat

«Les dones tenim dret a viure lliures de violències sexuals. #LliuresISensePor» és el lema d’una campanya de sensibilització per reivindicar el dret a la llibertat sexual i seguretat de les dones en l’àmbit públic i privat. Aquesta campanya té lloc amb motiu de la commemoració, el proper 25 de novembre, del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

Les violències sexuals es poden exercir en diversos àmbits: a la parella, a la feina, a les xarxes socials, a la família, al carrer i als espais d’oci. I a qualsevol edat. La causa principal és el masclisme, que vulnera els drets de les dones a viure la seva sexualitat, els seus espais, vides i cossos amb llibertat i autonomia.

La campanya ajuda a identificar les violències sexuals i recorda que en tots els casos l’únic responsable és l’agressor, no la víctima.

Manifest i actes de rebuig a tot el territori

El Manifest unitari del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones se centra en la visibilització, sensibilització i lluita contra les violències sexuals. El seu contingut, redactat per la periodista Ariadna Oltra, ha estat consensuat per la Generalitat de Catalunya, les diputacions i les entitats municipalistes i serà llegit en els actes institucionals que s’organitzen a tot el territori al voltant del dia 25 de novembre.

Acte en memòria de les dones assassinades

El dia 21 es farà un acte en memòria de les dones assassinades per violència masclista i s’inaugurarà l’exposició itinerant «Ombra a la Llum», de la Fundació Setba.