L’hotel Morros acull 170 refugiats de Creu Roja

L’hotel Morros de Torredembarra acull a partir d’avui i durant aproximadament un mes a 170 refugiats derivats des de Creu Roja Barcelona. Encara no és possible precisar amb exactitud els països d’origen, tot i que fonts de l’ONG creuen que es tracta d’immigrants europeus de l’òrbita dels països de l’Est.

L’arribada a Torredembarra d’aquestes 170 persones es produeix per la saturació que pateix Creu Roja Barcelona, ​​que atén actualment a prop de 1.400 peticions d’asil. Els desplaçats a l’hotel Morros, habitualment tancat a l’hivern, s’inscriuen dins dels refugiats de màxima vulnerabilitat, encara en la primera fase del procés d’asil a Espanya, i que requereixen de tota la logística i de tots els programes d’ajuda existents. Lògicament, Creu Roja Tarragona coopera amb Barcelona i ha posat a disposició tota la seva estructura.

La situació geogràfica de Catalunya ha fet que en els últims anys els fluxos migratoris hagin crescut enormement provocant una problemàtica social nova a la qual les organitzacions humanitàries tracten de donar resposta. Així, des de fa ja anys, Creu Roja ha posat en marxa nombrosos projectes per donar acollida a aquests immigrants, informar dels seus drets, millorar la seva situació sociosanitària i laboral i en definitiva, afavorir la seva inserció. En l’actualitat els sol·licitants d’asil, els refugiats i els desplaçats constitueixen un dels sectors prioritaris de Creu Roja a la seva acollida, la seva integració social i la defensa dels seus drets.

La Creu Roja és una de les entitats que més està patint el desbordament de la immigració al sud d’Espanya i en els últims tres dies ha arribat a atendre 1.300 persones, una mitjana de 400 diàries. Pel que fa al trasllat d’aquestes persones a Catalunya, la secció catalana de l’entitat humanitària recorda que des del 2015 s’ha triplicat el nombre d’immigrants atesos, que van ser 2.671 l’any 2017.

 

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

6 dies ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

6 dies ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

4 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

4 setmanes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago

Finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència,  serveis…

1 mes ago