L’exposició itinerant sobre fotografia científica arriba al campus Sescelades

De l’1 al 13 de juny es pot visitar aquesta mostra, formada per imatges que es van presentar al III Concurs de Fotografia Científica a les Xarxes Socials. Del 15 al 29 de juny s’exposarà al campus Catalunya i del 3 al 19 de setembre, a Bellissens

URV Activa.- Un total de 20 imatges conformen l’exposició corresponent al III Concurs de Fotografia Científica a les Xarxes Socials, que al mes de gener es va inaugurar a la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus i des d’aleshores s’ha anat mostrant de forma itinerant per diferents campus de la URV. Després d’haver passat pel de Vila-seca, el del Baix Penedès i pel campus de les Terres de l’Ebre, de l’1 al 13 de juny es podrà visitar a Sescelades; del 15 al 29 del mateix mes s’instal·larà al campus Catalunya i del 3 al 19 setembre al campus Bellissens.

L’exposició és una selecció de les fotografies que es van presentar al concurs, organitzat per la Unitat de Comunicació de la Ciència de la URV. Hi havia dues categories, micro i general, i  les imatges fan referència a diferents disciplines científiques i tècniques relacionades amb la innovació, amb la divulgació científica i amb les aplicacions tecnològiques que es fan en l’àmbit de la URV.

Fotografia guanyadora de la categoria micro, de Francisco Algaba.
Fotografia guanyadora de la categoria micro, de Francisco Algaba.

En la categoria micro es poden veure imatges d’objectes d’una dimensió real, menor o igual a 1 mil·límetre i d’altres d’obtingudes mitjançant un instrument de micrografia (òptica o electrònica) o tècniques de difracció. La imatge guanyadora en aquesta modalitat correspon a Francisco Algaba, en què s’observen preadipòcits de ratolí en expansió sota el microscopi i l’autor els ha comparat irònicament —en el missatge de les xarxes—, per la similitud de la forma amb els shuriken, un arma tradicional del Japó.

La imatge guanyadora de la categoria general pertany a Joel Sánchez. La fotografia mostra la lleugeresa del grafè, ensenyant com els estams d’una flor poden suportar aerogels formats de grafè. En el missatge de les xarxes, l’autor vaticina que serà el material del futur.

El concurs, organitzat per la Unitat de Comunicació de la Ciència de la URV, ja ha arribat a la quarta edició, de la que recentment s’ha tancat el termini de presentació de fotografies, que s’envien a través de Twitter o Instagram acompanyades de l’etiqueta #FotoRecercaURV2018.