Categories: Noticies de Cultura

L’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona porta el dibuix als carrers de la ciutat amb l’esdeveniment Big Draw

Amb el lema “Explorant els límits del dibuix”, els dies 2 i 3 de novembre tindran lloc conferències, tallers i activitats obertes a tothom a diferents espais de la ciutat

Redacció.- L’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona surt al carrer els dies 2 i 3 de novembre amb un ampli programa d’actes oberts a tothom, en el marc de l’esdeveniment mundial Big Draw, que vol acostar el llenguatge universal del dibuix a la ciutadania.

Conferències, tallers i classes obertes configuren aquesta cita anual que promou i divulga la tècnica del dibuix com a eina per a l’aprenentatge, l’expressió i la creació. Sota el títol Explorant el límits del dibuixel programa d’aquesta edició del Big Draw que organitza l’Escola es desenvoluparà a diferents espais de la Part Alta de Tarragona.

El Museu d’Art Modern de Tarragona (C. Santa Anna 8) serà un d’aquests escenaris de l’esdeveniment, acollint dues conferències, programades a les 12 del migdia. El dia 2 de novembre, l’il·lustrador i dissenyador gràfic tarragoní Manuel Moranta oferirà la conferència Parlar. Pensar. Dibuixar. L’endemà, 3 de novembre, el reconegut il·lustrador Javi Royo explicarà la seva experiència professional i la seva visió particular del món del dibuix amb la xerrada Dibuixar en cas d’incendi.

Tallers oberts i participatius

L’Escola d’Art i Disseny traslladarà a places i carrers de la Part Alta diferents activitats que comptaran amb la participació de l’alumnat i professorat del centre i que estaran oberts a tot el públic que s’hi vulgui afegir.

El dijous 2 de novembre, entre les 10 del matí i les 12 del migdia, es desenvoluparan dos tallers: Dibuix de gran format. Trencaclosques gegant, dirigit la il·lustradora Berta Artigal, que tindrà lloc a la Plaça de la Font i La taca i la línia amb eines poc convencionals, conduït per l’il·lustrador Ferran Orta que es desenvoluparà a la Plaça del Rei. L’endemà, 3 de novembre, en el mateix horari, la Plaça del Rei acollirà el taller Collage, amb l’artista plàstica Mònica Solsona.

Classes al carrer

Durant els dos dies d’aquest Big Draw de l’EADT, alumnat i professorat canviaran les aules per alguns carrers de la ciutat, on s’impartiran classes sobre diferents tècniques. L’objectiu és acostar a tothom l’activitat creativa i acadèmica que l’Escola d’Art i Disseny ofereix habitualment al centre.

Les sessions a les quals es pot afegir el públic de manera lliure i espontània es distribuiran per diferents espais i en aquests horaris:

  • Dibuix amb llum. Dijous 2 de novembre, de 10 h a 12 h. LLoc: Voltes del Circ.
  • Cartells tipogràfics. Dijous 2 de novembre, de 10 h a 12 h. LLoc: Pl de la Font.
  • Seqüència de dibuix de figura. Divendres 2 de novembre, de 10 h a 12 h. LLoc: Pla de la Seu.
  • Frottage urbà. Divendres 3 de novembre, de 10 h a 12 h. LLoc: Carrers del Casc Antic.
  • Dibuix sobre vidre. Divendres 3 de novembre de 10 h a 12 h. LLoc: aparadors del Carrer Major.
  • Dibuix 3D. Divendres 3 de novembre, de 10 h a 12 h. LLoc: C/ Merceria (porxos).

La imatge gràfica del Big Draw a Tarragona d’enguany és obra de l’alumne de segon del cicle de l’assignatura Gràfica interactiva de l’Escola, Egor Kolodyazhnyy. La seva proposta és una síntesi dels camins que porten fins a la Part Alta de Tarragona.

Festival Big Draw

El Festival Big Draw és la celebració més gran del món del dibuix amb activitats organitzades arreu per creadors, difusors i centres de promoció i d’ensenyament de l’art i el disseny. L’entitat no governamental fundada l’any 2000, The Big Draw, va ser la impulsora d’aquesta iniciativa que té lloc anualment i que promou el llenguatge universal del dibuix com a eina per a l’educació, l’expressió i la creació.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

1 setmana ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

1 setmana ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

4 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

4 setmanes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago

Finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència,  serveis…

1 mes ago