Les xifres del sector immobiliari terciari segueixen a bon nivell

Les inversions immobiliàries no residencials van moure 4.700 milions en el primer semestre

El volum d’operacions immobiliàries registrat de gener a juny va ser un 34% més alt que el dels primers sis mesos de 2016 però gairebé un 25% més baix que el del primer semestre de l’exercici passat

El sector retail va seguir sent el més destacat de gener a juny amb un 43% del volum total d’operacions, seguit del d’oficines (30%) i l’hoteler (21%)

Juliol de 2018 – Les inversions immobiliàries van tancar el primer semestre de l’any amb un total de 4.700 milions d’euros en volum d’inversió en actius immobiliaris no residencials. Per sectors, el retail va acaparar el 43% de les inversions fins als 2.021 milions d’euros, per sobre del sector oficines, el qual es va quedar en el 30% (1.410 milions d’euros). Per la seva banda, el sector hoteler va representar el 21% del mercat (987 milions d’euros) i el logístic el 6% restant (282 milions d’euros).

Així, el volum d’operacions immobiliàries registrat de gener a juny de 2018 va ser un 34% més alt que el dels primers sis mesos de 2016, semestre en el qual les inversions van ser de 3.500 milions d’euros, però gairebé un 25% més baix que el del primer semestre de l’exercici passat, any rècord en el qual es van aconseguir els 6.230 milions en inversions immobiliàries en els primers sis mesos.

Així doncs, de seguir aquesta línia durant la segona meitat de l’any, el sector immobiliari terciari arribaria a una xifra d’inversió immobiliària que estaria al voltant dels 9.400 milions d’euros, la qual cosa suposaria un descens del 22,3% respecte a les dades registrades durant el 2017 (12.100 milions) i d’un 15,5% respecte al 2016 (11.134 milions d’euros).

Miquel Laborde, soci fundador de Laborde Marcet assegura que “el sector immobiliari segueix registrant nivells òptims tant en el que a volum d’operacions es refereix com quant al preu final de les operacions. L’evolució a l’alça dels preus es troba dins d’uns paràmetres de normalitat donada la descompensació actual entre oferta i demanda. A més, l’aparició de players internacionals de pes per invertir en grans actius genera una competència cada vegada més feroç en el sector”.

En aquest sentit, el mercat immobiliari espanyol segueix dominat pels capitals privats, les SOCIMI, empreses nacionals i internacionals i els family offices locals. A més, els fons d’inversió nacionals i estrangers han anat guanyant pes en el total del mercat per les oportunitats que aquest presenta quant a preus i rendibilitat de les operacions.

Sobre Laborde Marcet

Laborde Marcet, consultora amb oficines a Barcelona i Madrid que gestiona patrimoni i inversions immobiliàries, va ser fundada per dos joves empresaris: Miquel Laborde i Gerard Marcet. Des de l’any 2009 gestionen el patrimoni immobiliari de diversos family offices, capitals privats i empreses nacionals i internacionals que busquen un assessorament personalitzat i professional per a les seves inversions. Laborde Marcet basa la seva activitat professional en valors com la personalització, l’ètica i la responsabilitat professional.