Les Jornades GastroEbre 2018 se celebren 22 i 23 d’octubre a Horta de Sant Joan (Terra Alta)

All-focus

Jornades dedicades a la cuina ebrenca amb ponències i debats, presentacions i degustació de productes i sessions de cuina en directe amb els xefs ‘estrella Michelin’ de les Terres de l’Ebre 

  • Joan Roca, reconegut com a millor cuiner del món per segon any consecutiu, i xef del Restaurant El Celler de Can Roca, amb tres estrelles Michelin, impartirà una sessió magistral
El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, juntament amb el director de Gastropirineus, Francesc López, els presidents de les denominacions d’origen protegides de l’Oli Baix Ebre – Montsià, Jaume Roé; de l’Oli Terra Alta, Josep Pere Colat, ha presentat les Jornades GastroEbre que tindran lloc els dies 22 i 23 d’octubre al celler Les Vinyes del Convent a Horta de Sant Joan.
GastroEbre són unes jornades dedicades a la cuina de les Terres de l’Ebre, “per posar en valor l’herència cultural ebrenca i promoure els nostres productes agroalimentaris, com l’arròs i l’oli, de moment, però en l’objectiu que puguem consolidar el projecte i en els pròxims anys fer-lo itinerant per les diferents comarques, i alhora potenciant també la resta dels valuosos productes de casa nostra” – ha destacat el delegat del Govern. Les jornades
GastroEbre està concebut com un punt de trobada dels sectors agroalimentari, gastronòmic i formatiu, enfocades als productes autòctons més característics, en unes comarques on el sector alimentari, turístic i els serveis associats esdevenen fonamentals per garantir la sostenibilitat del territori i millorar la qualitat de vida dels seus habitants.
Les jornades, que van adreçades a professorat i alumnat d’Hostaleria, a cuiners i restauradors, també productors i institucions com els centres d’investigació alimentària, d’Agricultura, de Turisme i d’Ensenyament, inclouran sessions de cuina en directe; ponències i debats; presentacions i degustació de productes. Les jornades compten amb la col·laboració de la Fundació ALICIA i amb la participació de xefs ‘Estrella Michelin’ de les Terres de l’Ebre: Jeroni Castell de les Moles d’Ulldecona; Fran López de Villa Retiro de Xerta i Vicent Guimerà de l’Antic Molí d’Ulldecona i d’altres restaurants del país. Alhora també hi participaran Salvador Miralles de la Fonda Miralles d’Horta de Sant Joan; Iolanda Bustos de La Calèndula de Regencós i Jordi Butrón d’Espai Sucre de Barcelona.
A més a més, en el programa de les Jornades destaca la sessió magistral que el dilluns 22, a les 12.30h, impartirà Joan Roca, reconegut com a millor cuiner del món per segon any consecutiu, i xef del Restaurant El Celler de Can Roca, amb tres estrelles Michelin. També la Taula de l’Oli, el mateix dilluns, a les 19.00h, amb un debat sobre el futur de l’oli, dirigit per la Universitat Rovira i Virgili (URV) i, un Sopar de les Estrelles, en què hi assistirà la consellera d’Empresa i Coneixement, M. Àngels Chacón.
Les Jornades GastroEbre estan obertes al públic en general, que pot consultar el programa i fer les inscripcions a l’adreça https://www.gastroebre.com/