Categories: Noticies d'Economia

Les infermeres demostren que són el futur de la sanitat en una jornada a Tarragona

El Sindicat d’Infermeria SATSE de Tarragona y FUDEN organitzen la trobada

S’han presentat  projectes infermers que seran clau per a la salut poblacional en el futur immediat

Tarragona 14 de juny – Ahir es van reunir a Tarragona infermeres de tota Catalunya per a compartir i donar a conèixer els seus projectes professionals més innovadors en una Jornada organitzada pel Sindicat d’infermeria SATSE Tarragona i per la Fundació per al Desenvolupament de la Infermeria FUDEN. La ponència inaugural ha anat a càrrec de la degana de la facultat d’Infermeria de la Universitat Rovira i Virgili, Roser Ricomar, que ha estat acompanyada per la Representant de FUDEN Catalunya, Rosa Prat i la Secretària Provincial de SATSE Catalunya, Caterina Ródenas.

“Una de les característiques del nostre col·lectiu és la seva capacitat d’adaptar-se als canvis i de trobar solucions innovadores que donin resposta a les canviants necessitats del nostre entorn” va explicar Caterina Ródenas, ahir pel matí. A més, va insistir en la importància de trobades científiques per a infermeria ja que permeten a les infermeres “estar al dia dels avenços, crear coneixement de forma conjunta i, a través de la seva difusió, permetre que s’apliquin les millors pràctiques arreu”.

La responsable del Sindicat a Tarragona ha aprofitat per reivindicar que aquestes noves pràctiques que s’apliquen “necessiten d’un reconeixement per part dels altres col·lectius professionals, per part de direccions i molts cops, una adaptació de regulacions laborals i marc normatiu”. Ródenas ha assegurat que el Sindicat treballa “a les Juntes de Personal, als Comitès d’Empresa, a les meses sectorials, en les negociacions de convenis, per a que aquestes innovacions assistencials tinguin un reconeixement i un marc normatiu que els hi doni cobertura”.

Les infermeres, innovant per millorar

Per la seva part, la representant de FUDEN a Catalunya i responsable de formació del Sindicat, Rosa Prat, ha explicat que entén el concepte d’innovació com “una acció que crea alguna cosa o bé que en modifica alguna altre per millorar-la”.  Per això, l’aplicació d’aquestes innovacions d’infermeria “modifica la pràctica i les polítiques sanitàries per acabar millorant l’assistència que es dona a la població”. “Les iniciatives infermeres basades en l’evidència científica milloren la salut dels pacients, de les comunitats  , sent peces claus en la sostenibilitat dels serveis de salut” ha sentenciat Prat. Tot i ser clau en aquests canvis cap a millor, Prat ha lamentat que la tasca innovadora d’infermeria la majoria de les vegades “és poc reconeguda, visualitzada per la població i pels òrgans de govern”.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

3 dies ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

2 setmanes ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

2 setmanes ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

1 mes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

1 mes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago