Les conductes sexistes a l’esport, a debat

Demà 19 de març, a les 10.30 hores, a la sala d’actes de la Cambra de Comerç, es presentarà l’audiovisual “Més que una medalla”, una iniciativa de la conselleria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Tarragona que pretén visibilitzar els obstacles de gènere que han de superar les esportistes d’elit per desenvolupar les seves carreres.

El vídeo recull durant 15 minuts el testimoni  d’una vintena d’esportistes, entrenadors i tècnics de primer nivell internacional que van visitar Tarragona amb motiu dels Jocs Mediterranis del 2018, entre els quals hi ha Hassiba Boulmerka (doble campiona mundial 1.500 metres a Tòquio 91 i Gotteborg 95, campiona olímpica Barcelona 92 ​​i cap de la missió Algèria en els Jocs Mediterranis);  Covadonga Mateos (ex rècord d’Espanya de salt d’alçada i integrant del Comitè Olímpic Espanyol); Atenery Hernández (subcampiona d’Europa d’halterofília el 2017 i medalla de plata en els Jocs Mediterranis) i  Eva Calvo (medalla de plata de taekwondo en les Olimpíades Rio de Janeiro 2016), entre d’altres.

En el documental també hi participa la tarragonina Natalia Rodríguez (campiona d’Europa el 2009 de 1.500 metres, subcampiona del món indoor a Doha 2010 i medalla de bronze Mundial de Daegu 2011) i la vallenca Marta Galimany (Medalla de plata de la mitja marató en els Jocs Mediterranis 2018). A més, el director de Tarraco Viva, Magí Seritjol, aportarà una visió histórica sobre la relació  entre dona i esport.

La projecció de l’audiovisual es completarà  amb una exposició d’imatges dels Jocs Mediterranis  de dones practicant esports considerats “ a priori” poc femenins com:  la lluita lliure, l’halterofília o el taekwondo. Aquest material gràfic i audiovisual s’utilitzarà de forma itinerant per a una tasca de conscienciació en col·legis i espais culturals.

L’acte de presentació de l’audiovisual es tancarà amb una taula rodona moderada pel periodista Roberto Villareal i amb la participació de  Judith Solanas, de l’Institut Català de l’Esport; Ramon Cuadrat, director d’Esports i Infraestructures dels Jocs Mediterranis; Covadonga Mateos, exatleta i membre del Comitè Olímpic Espanyol; Bito Fuster, ex campiona del món de gimnàstica rítmica a Atenes 91; Sylvia Fontana, nedadora olímpica a Montreal 76 i Carmen Ripoll, ex tennista i entrenadora professional.