L’empresa iMICROQ, spin-off de la URV, tanca una ronda d’inversió d’1,5 milions d’euros

L’ampliació de capital ha estat liderada pel Grupo SUEZ a través del seu fons d’inversió VENTO i pel fons de Caixa Innvierte Industria de Caixa Capital Risc

URV Activ@.- L’empresa iMiCROQ, amb seu a Tarragona, ha tancat una ronda d’ampliació de capital per valor de 1,5 milions d’euros liderada pel Grupo SUEZ mitjançant el seu fons d’inversió VENTO (Programa Innvierte en coinversió amb CDTI) i pel fons de Caixa Innvierte Industria, de Caixa Capital Risc. En aquesta ampliació de capital hi ha participat, a més, els seus inversors tradicionals Valtari, Somtobir i Sider.

SUEZ, mitjançant les empreses del seu grup, genera sinergies amb els plans de negoci i comercials de iMiCROQ, a més de col·laboracions en desenvolupaments tecnològics com a soci tecnològic preferent. S’espera que la plataforma analítica QFast® per a la detecció integrada de patògens, ADN, virus i toxines ampliï el seu ventall de productes per a la seguretat agroalimentària i avanci en la seva comercialització internacional els propers anys.

iMiCROQ es va crear en l’any 2010 com a empresa de base tecnològica (spin-off) de la Universitat Rovira i Virgili i actualment compta amb 14 treballadors amb una elevada qualificació i experiència. Des de la seva creació i fins a l’actualitat, la URV, a través de la Unitat de Valorització i Comercialització, ha donat suport a aquesta iniciativa.

En els dos primers anys d’accés al mercat la plataforma QFast® s’ha implementat en laboratoris acreditats ISO 17025, laboratoris de control intern, integracions avícoles, productors de pinsos i matèries primeres, empreses de salut animal i petites i mitjanes empreses d’alimentació.Les activitats tant comercials, com de màrqueting i desenvolupament de nous productes que es duen a terme, estan orientades a consolidar a iMiCROQ i la seva plataforma QFast® com a marques de referència en la diagnosi microbiològica ràpida.

Actualment iMiCROQ ofereix paquets d’instrumentació i dispositius per a la detecció de Salmonella spp. en mostres veterinàries, ambientals i d’alimentació. Aquests dispositius es troben validats internacionalment respecte als mètodes de referència i estan en procés de certificació els dispositius Gen-QFast® Listeria monocytogenes i QFast® Sakazakii. El ventall de productes actual el complementen els dispositus per a la detecció per ADN de Salmonella enteritidis i Salmonella typhimurium.