L’economia espanyola frena el creixement fins al 0,8% en el tercer trimestre i manté el 3,1% interanual

Imatge d'arxiu de monedes d'euro. (Horitzontal)

Tot i el descens d’una dècima al setembre en relació amb el juny en el PIB espanyol, s’encadenen 16 trimestres d’indicadors positius

Redacció.- L’economia espanyola s’ha frenat en el tercer trimestre d’aquest any després de dos trimestres seguits d’augments intertrimestrals. L’indicador avançat del PIB trimestral que publica l’Institut d’Estadística espanyol assenyala que en aquest tercer trimestre l’economia espanyola va augmentar la seva activitat en un 0,8% en relació amb el trimestre anterior, cosa que suposa una dècima menys que el 0,9% que es va registrar en el segon trimestre en relació amb el primer. L’economia espanyola portava dos trimestres continuats amb augments d’una dècima, des del 0,7% que es va registrar en el quart trimestre del 2016, el 08% en el primer i el 0,9% en el segon. La taxa interanual del tercer trimestre s’ha situat en el 3,1% una taxa similar a la registrada en el segon trimestre.
En termes anuals, l’economia espanyola acumula 15 trimestres de creixements interanuals, des del primer trimestre del 2014. En termes trimestrals, el PIB espanyola encadena 16 trimestres de creixements, des del quart trimestre del 2013.

L’Institut Nacional d’Estadística (INE) publicarà les xifres definitives de la Comptabilitat Nacional Trimestral el 30 de novembre pròxim.