L’ebrenc Lluís Salvadó, entre els detinguts a l’operació de la Guàrdia Civil

S’eleven a 13 els detinguts i a 22 els escorcolls de l’operació de la Guàrdia Civil per l’1-O

ACN .- S’eleva a 13 el nombre de detinguts en l’operació de la Guàrdia Civil oberta des d’aquest matí a diverses conselleries i seus de la Generalitat i empreses que emmagatzemarien material electoral. Concretament, segons han confirmat fonts policials a l’ACN, els escorcolls s’estan fent a 22 punts diferents. Entre els detinguts, hi ha el secretari d’Hisenda, Lluís Salvadó; el secretari general de la Vicepresidència i de la conselleria d’Economia i Hisenda, Josep Maria Jové; ; a més d’altres càrrecs de la mateixa conselleria, el Departament d’Afers Socials, o el CTTI. L’objectiu és recopilar proves i indicis per a la investigació. Les intervencions s’han dut a terme per ordre del jutjat d’Instrucció número 13 de de la capital catalana, que va obrir diligències pel ‘cas Vidal’ i investiga els preparatius del referèndum.

Concretament, al Departament d’Economia i Hisenda, els agents han acordonat el despatx de Jové, així com el de la directora de serveis del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, Natàlia Garriga.

Al Departament de Treball, Afers Socials i Família, la Guàrdia Civil ha entrat quan passaven cinc minuts de les vuit amb tres ordres judicials per requisar material, mòbil, documentació, informació dels ordinadors de dos treballadors vinculats al CTTI i del secretari general de la conselleria, Josep Ginesta. Durant l’operació, que continua oberta, han retingut dos treballadors, un a la plata 20 i un altre a la plana 3, i estan actuant en la requisa davant seu, sense deixar-los fer cap trucada. Ara actuaran al despatx del secretari general del departament.

A més de Jové i Salvadó, també està detingut David Franco, cap de desenvolupament d’àrea de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions; David Palanques de l’oficina tècnica de projectes –aquests últims estan presenciant el registre als seus llocs de treball-; Josué Sallent, director d’estratègia i innovació del CTTI; Xavier Puig, de l’oficina d’Afers Socials; i Juan Manuel Gomez de la conselleria d’Economia i Hisenda. També han detingut dues persones que estarien vinculades a naus que emmagatzemarien material electoral.