L’Audiència Nacional condemna a presó quatre exdirectius de la CAM per falsejar els comptes

La sentència absol els altres quatre acusats, entre ells l’expresident, així com a l’Obra Social, el Sabadell i CASER de les reclamacions dineràries que se’ls formulaven

Redacció.- La secció quarta de l’Audiència Nacional ha condemnat a presó a quatre exdirectius de la Caixa d’Estalvis del Mediterrani (CAM) per delicte societari continuat de falsedat comptable i delicte de falsedat en la informació als inversors. Segons la sentència, els quatre directius són responsables d’haver realitzat conductes “tendents a distorsionar els comptes i balanços de l’entitat” consistents en reflectir beneficis enlloc de pèrdues per “intentar amagar o almenys maquillar” la greu crisi econòmica i financera de l’entitat, que va acabar amb la intervenció del Banc d’Espanya i posterior compra per part del Sabadell.
El tribunal considera que haurien contribuït a vulnerar el principi d’imatge fidel de la CAM i condemna a 3 anys de presó pel delicte societari continuat de falsedat comptable el exdirectors generals, Roberto López Abad i Maria Dolores Amorós. A l’exdirector general de Planificació i Control Teófilo Sogorb li imposa quatre anys de presó per delicte societari continuat de falsedat comptable, tres anys, i delicte de falsedat en la informació als inversors, un any. Respecte a l’exdirector general d’Inversions i Riscos Francisco José Martínez García, la sala li imposa dos anys, nou mesos i un dia pel delicte societari continuat de falsedat comptable.