Categories: Noticies de Politica

L’Audiència de Barcelona farà pública la sentència del ‘cas Palau’ el dia 15

Acusats i advocats hauran d’acudir a una sala de vistes per rebre en mà el paper i el CD amb la decisió

Redacció.- L’Audiència de Barcelona farà pública la sentència de l’anomenat ‘cas Palau’ el proper 15 de gener. Acusats i advocats hauran d’acudir a una sala de vistes del Palau de Justícia on se’ls lliurarà, en mà, el CD amb tota la sentència, que és molt llarga, i la part decisòria, amb les possibles penes, en paper. El judici pel desfalc al Palau de la Música i el possible finançament il·legal de CDC va començar el març de l’any passat i es va acabar al juny.

Durant el judici, Fèlix Millet i Jordi Montull, els dos màxims exresponsables del Palau van admetre haver-se quedat diners de la institució i van assegurar que Ferrovial havia finançat CDC a través de l’entitat musical, cosa que els exdirigents de Ferrovial i l’extresorer de CDC Daniel Osàcar van negar. Durant el judici havien de declarar diversos polítics, però la defensa de CDC va renunciar a la majoria.

En les seves conclusions definitives abans d’acabar el judici, la fiscalia va rebaixar a la meitat les penes de presó sol·licitades per a Millet i Montull i va demanar 14 anys i nou mesos per a Millet i 10 anys i 10 mesos per a Montull, davant dels 27 anys i mig que demanava inicialment, ja que va tenir en compte l’atenuant molt qualificada de confessió i de disminució del dany. A tots dos els demana 22 milions d’euros de multa pels delictes de tràfic d’influències, blanqueig de capitals, apropiació indeguda, falsedat documental i frau fiscal. Però la rebaixa més substancial va ser la petició per a Gemma Montull, exdirectora financera, a qui demanava 26 anys de presó i ara només li demana dos anys per apropiació indeguda i falsedat i un any més per blanqueig. Aquesta última pena la podrà substituir per 14.400 euros i 10 milions d’euros de multa. El ministeri públic ja no la considera coautora dels delictes del seu pare i de Millet, sinó només còmplice, i li va retirar el delicte de frau fiscal.

La fiscalia també demanava set anys i mig de presó per a l’extresorer de CDC Daniel Osàcar, a qui acusa dels delictes de tràfic d’influències i de blanqueig de capitals en concurs amb un delicte continuat de falsedat documental, i demana una multa de 20 MEUR, pena que ha augmentat fins als vuit anys de presó. Per als dirigents de Ferrovial Pedro Buenaventura i Juan Elizaga reclama una pena de quatre anys i sis mesos de presó i 10 MEUR, i ara demana cinc anys de presó i la mateixa multa. El fiscal xifra en 6,6 MEUR els diners que presumptament hauria rebut CDC de Ferrovial a través del Palau de la Música en concepte de “comissions il·lícites” per a l’adjudicació d’obra pública. Per això, ja va decomissar-se aquest import a la formació política, que va lliurar la seva seu central a Barcelona com a fiança.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

4 dies ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

4 dies ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

4 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

4 setmanes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago

Finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència,  serveis…

1 mes ago