L’Ajuntament de Tarragona recuperarà la gestió directa de les llars d’infants municipals

El consistori s’estalviarà prop de 44.000 euros anuals

ACN Tarragona .- El govern municipal de Tarragona vol assumir la gestió de les llars d’infants municipals. Segons ha anunciat aquest dilluns el regidor d’Ensenyament, Francesc Roca, el ple de divendres aprovarà recuperar el control de cinc d’aquests equipaments, coincidint amb què a l’agost s’acaba el contracte de l’empresa Clece, que les gestionava des del setembre del 2013. Amb aquesta operació, l’estalvi per a les arques municipals serà de gairebé 44.000 euros anuals. Fins ara, el consistori només gestionava dues de les nou llars municipals. A més de les cinc que fins ara estaven en mans de l’empresa Clece, el Consorci de la Fundació de l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla en controla dues més. En aquest cas, però, es preveu que també passin a ser de gestió municipal un cop acabi la concessió actual, el curs 2018-2019.
A finals de gener, el ple va aprovar realitzar un estudi de viabilitat sobre la gestió directa de les llars d’infants. Malgrat tot, en conèixer que l’empresa Clece havia renunciat a prorrogar el contracte sobre les llars de Cèsar August, Sant Salvador, Sant Pere i Sant Pau, el Miracle i el Serrallo, l’Institut Municipal d’Educació s’ha apressat a enllestir els informes. D’aquesta manera, la qüestió es podrà aprovar al ple d’aquest divendres.

El plantejament del govern disposa de tots els informes favorables dels serveis municipals -comptabilitat, personal i fiscalització-, segons ha argumentat el regidor d’Ensenyament, Francesc Roca. “El què proposem és sostenible, eficient i eficaç, i no afecta al pla d’ajust i financer aprovat per aquest Ajuntament”, ha defensat el regidor.

A nivell econòmic, la gestió directa d’aquestes cinc llars permetrà un estalvi anual de 43.908 euros -el cost per a l’Ajuntament s’estima en 549.503 euros per al curs vinent-. A més, el govern municipal ha garantit que no s’incrementaran les taxes de les llars d’infants perquè els preus s’han prorrogat.

Pel que fa les 33 places de mestres i educadores, amb contracte en vigor a les cinc llars d’infants, continuaran desenvolupant la mateixa feina el curs vinent subrogades per l’Ajuntament i mantindran les seves condicions. En paral·lel, el consistori també obrirà una borsa de treball per poder cobrir baixes i substitucions.

A més, la gestió directa permetrà impulsar un projecte educatiu marc a tots els centres, inexistent fins ara, basat en objectius educatius per als infants i les famílies i amb criteris generals per a totes les llars. El regidor d’Ensenyament ha subratllat que es vol millorar la qualitat en els àmbits tècnic-pedagògic, organització, qualitat de la gestió i l’àrea econòmica. “El què s’ha fet està ben fet, però podem millorar aquest servei”, ha assenyalat Roca.

Les nou llars municipals estaran gestionades pel consistori el curs 2018-2019

Les cinc llars d’infants que ara passaran a gestió directa sumen un total de 347 places, repartides en 21 grups de 0 a 36 mesos. Des de la seva creació, el curs 2005-2006, havien estat externalitzades. El 2013 es va convocar un concurs que va guanyar l’empresa Clece per quatre anys amb la possibilitat de dues pròrrogues. Tot i això, la firma ha comunicat que no està interessada a continuar amb la darrera pròrroga amb les condicions contractuals amb què va guanyar el concurs.

En total, l’Ajuntament de Tarragona és titular de nou llars d’infants a la ciutat. Dues d’elles, el Ninot i la Taronja, han estat sempre de gestió municipal. Les cinc que fins ara gestionava Clece passaran a ser gestionades de manera directa per l’IME a partir de l’1 de setembre. Finalment, les llars de l’Arrabassada i Bonavista, gestionades pel Consorci de la Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla, passarien a control municipal d’aquí a dos cursos.