L’Ajuntament ha retirat el suport municipal a la celebració de les Barraques

Begoña Floria ha anunciat la retirada del suport municipal a la celebració d’aquests actes, donat que acusen i fan crítica de la tasca d’un servei municipal com és la Guàrdia Urbana de Tarragona

Floria va conèixer la campanya ahir al vespre i ha comunicat al col·lectiu la decisió, després d’un procés de diàleg al llarg de tot el matí per veure si era possible reconduir la situació que, a hores d’ara, no ha estat fructífer per les dinàmiques pròpies de la coordinadora que funciona de manera assembleària. Per tant, el programa de Santa Tecla que es presenta demà sortirà sense Barraques, ha anunciat la regidora. “Si la coordinadora replanteja la campanya promocional, retira la cartellera actual i la substitueix per una nova que respecti institucionalment l’Ajuntament, tant en xarxes com al carrer, tornarem a donar suport”, ha dit Floria. També els ha demanat “lleialtat” i “el compromís de vetllar com a coordinadora perquè els col·lectius que participen respectin en el recinte de barraques els serveis municipals -inclosa la guàrdia urbana-“. En aquest sentit la regidora s’ha mostrat oberta a tornar a donar suport a l’acte, malgrat que ha deixat clar que les condicions mínimes són clares.

La consellera ha recordat que l’Ajuntament de Tarragona ha inclòs, des de fa 12 anys, les Barraques en la Festa Major de Santa Tecla: “I certament mai hem entrat en el contingut del cartell, ja que sempre s’ha mantingut un respecte mutu a nivell de relació entre les entitats organitzadores i l’àmbit institucional de l’Ajuntament”. En aquest sentit, ha destacat la tasca feta des de la conselleria de Festes per generar espais plurals per al debat i la crítica política, “tal com va quedar palès l’any passat quan el cartell va fer referència crítica als Jocs Mediterranis, però vam entendre que formava part de la crítica política tot i que el govern municipal pogués no estar-hi d’acord”. I afegeix: “Enguany, però, el cartell fa una crítica directa a un servei municipal, acusant la Guàrdia Urbana de Tarragona d’abusar de la seva autoritat i és una crítica que supera el límit del respecte a la institució que dóna cobertura a l’acte. Puc acceptar la discrepància política, però cal vetllar pel respecte a la feina de tots els serveis municipals”.

Tots aquests anys, Barraques ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, tan econòmic, ja que des de l’àrea de festes es dona cobertura a aspectes logístics i d’infraestructures, com a nivell de comunicació i publicitat a través del programa de Santa Tecla. A més, també han estat exempts del pagament i la tramitació de les autoritzacions corresponents en forma part de la programació de festes.