L’ajuntament ha habilitat noves zones d’aparcament a la Platja llarga

Ivana Martínez : “La voluntat de l’Ajuntament és millorar la mobilitat i garantir l’accés amb seguretat a la platja Llarga”

4040 La consellera de Medi ambient, Ivana Martínez, va explicar ahir a la tarda en roda de premsa la reordenació de la Platja Llarga. Es tracta d’un projecte integral de reordenació i protecció dels espais dunars, que es va iniciar el 2014 amb la creació de zones de pícnic, i va tenir continuïtat l’octubre del 2015 amb l’acordonament de cinc espais dunars, entre ells, la llacuna litoral rereduna. “La mesura, ha explicat la consellera, ha estat per a la protecció de l’espai natural i, principalment, per garantir la seguretat dels usuaris”.

La zona era utilitzada com aparcament i durant els mesos d’estiu l’acumulació de vehicles suposava un elevat risc d’incendi i dificultava l’accés dels vehicles d’emergència. L’actuació ha permès habilitar un carril d’accés als serveis d’emergència i municipals i reduir el risc d’accidents i incendis. Les actuacions s’han fet d’acord amb la normativa d’espais natural, de costes i urbanística.

Martínez ha remarcat que la voluntat de l’Ajuntament és continuar treballant per millorar la mobilitat i garantir l’accés amb seguretat de tots els usuaris de la platja. Per això s’han adoptat les següents mesures:

• Arranjament d’una finca municipal entre els apartaments i el IOT amb unes 50 noves places d’aparcament.
• Nova zona senyalitzada i amb ferm compactat com aparcament al costat del tancament dunar.
• S’ha habilitat una zona de càrrega i descàrrega a l’alçada del Club de Vela
• S’ha creat una zona d’aparcament per a discapacitats i una zona d’aparcament per a bicicletes

Per aquest estiu, l’EMT reforçarà els serveis de busos, i a les línies 11, 12 i 13 que fan el recorregut a la Platja Llarga s’hi afegirà la línia 16 especial de platges, que fins ara arribava a la platja de l’Arrabassada i s’allargarà fins a la Platja Llarga. En les setmanes vinents, es millorarà la ruta d’accés dels vianants des de la parada de l’autobús fins a la platja. Altres mesures que es realitzaran en les pròximes setmanes serà la millora dels accessos i el ferm en els aparcaments existents i la instal·lació de 30 noves places d’aparcament per a bicicletes.

Per concloure, la consellera ha explicat que, des del govern municipal, es continuarà treballant per habilitar noves zones d’aparcament a la zona i per això s’està en converses amb diferents propietaris, tant privats com d’altres administracions per assolir aquest objectiu. Però ha remarcat que es tracta de millores a llarg termini, ja que les soluciones són complexes i no es preveuen canvis a curt termini.

En aquest enllaç podeu veure el plànol de l’aparcament