Categories: Noticies de Societat

L’Ajuntament destina més de 5 MEUR a les polítiques d’ocupació

L’obertura d’una línia específica d’ajudes per a treballadors autònoms, entre les novetats de l’actuació de Tarragona Impulsa per al 2018

 

 

 

Redacció.- L’Ajuntament de Tarragona destina aquest any 2018 un total de 5.199.240,69 € a polítiques actives d’ocupació i emprenedoria, gràcies als diferents serveis i programes que ofereix Tarragona Impulsa, el servei municipal d’ocupació i creació d’empreses. La xifra suposa un increment del 12,63% respecte l’any anterior.

Un total de 4.109 persones van utilitzar els diferents serveis de Tarragona Impulsa l’any 2017, xifra que suposen 439 persones més (11,96%)  que l’any anterior.

Entre les novetats o actuacions més destacades realitzades l’any 2017, cal destacar:

·         S’han desenvolupat programes d’ocupació específics per a col·lectius que tradicionalment queden fora de les principals ajudes, com ara les persones majors de 30 anys, gràcies als programes Integrals i 30 Plus; o persones en possessió d’un títol universitari o de formació professional (ja sigui de grau mig o superior o certificat de professionalitat), gràcies al programa de contractació de pràctiques de Garantia Juvenil.

·         S’ha engegat el programa Tarragona Moves On, a través del qual alumnes de formació professional poden realitzar estades de pràctiques en diferents països d’Europa.

·         El programa Comerç Actiu ha permès el desenvolupament d’actuacions d’innovació als comerços del centre i la zona de Ponent de la ciutat.

·         S’ha col·laborat en els processos de selecció d’empreses com Viding, Kentucky Fried Chicken o Primark, entre d’altres.

·         S’ha incrementat de forma decidida l’aposta pels certificats de professionalitat.

Cal recordar que l’actuació de Tarragona Impulsa se centra en cinc àmbits:

·         Orientació i intermediació laboral, tant a les persones com a les empreses del territori.

·         Formació, adreçats a millorar la qualificació de les persones treballadores del territori. Aquest 2018 s’han ofert més de 11.500 hores, arribant a més de 700 alumnes a través de 230 accions de formació.

·         Ocupació, amb programes adreçats a millorar l’ocupabilitat, promovent la inserció laboral de persones amb especialitats dificultats. Cal destacar programes com les cases d’oficis, Treball als Barris, Treball i Formació, entre d’altres.

·         Emprenedoria, oferint suport a la petita empresa i el treballador autònom. A més del servei d’orientació i informació s’executen programes adreçats a col·lectius concrets com el Yuzz, Open Future o Crea Empresa.

·         Desenvolupament local, amb programes que contribueixen a generar oportunitats empresarials i ocupacionals al territori. Al 2017 s’han potenciat projectes relacionats amb el llegat dels Jocs Mediterranis i els de promoció de la col·laboració públic-privada, especialment en el sector del comerç.

Pel que fa a les principals línies d’actuació de l’any 2018, a banda del manteniment dels programes actuals, cal destacar:

·         La creació d’una nova línia d’ajuts de 50.000 € específica per a persones autònomes. En breu es publicaran els detalls d’aquesta convocatòria, que pretén donar facilitats a aquells autònoms que tinguin la seva activitat en locals comercials.

·         L’increment de les sinergies amb altres institucions (Generalitat de Catalunya, Diputació de Tarragona i ajuntaments de l’entorn) per promoure el desenvolupament econòmic al conjunt del territori, aposta que enguany es concretarà amb la celebració a Tarragona d’una Fira de la Formació Professional al mes de maig i el Fòrum d’Inversió Cat Sud al mes de novembre.

·         Aprofundir en la innovació en les polítiques de desenvolupament local, motiu pel qual es convocarà una jornada de formació específica per als tècnics del territori.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

2 dies ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

1 setmana ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

1 setmana ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

1 mes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

1 mes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago