L’Agenda Urbana de Catalunya dissenyarà el model de ciutat del futur

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha participat aquest dilluns 5 de novembre a l’Assemblea Urbana de Catalunya celebrada amb un acte al Palau de la Generalitat, on també hi han format part altres representants dels governs locals, de l’administració de la Generalitat, i del món social i econòmic.

  • L’Assemblea Urbana de Catalunya es tracta d’un òrgan col·legiat encarregat d’impulsar l’Agenda Urbana de Catalunya.

Avui dia, les ciutats catalanes encara arrosseguen problemes no resolts del segle XX, com ara l’accés a l’habitatge, la desigualtat creixent o la contaminació estructural.

Per això, l’Agenda Urbana de Catalunya es proposa reptes per redissenyar les ciutats com, per exemple, la qualitat de l’aire, la inclusió social, el transport públic, l’economia verda i el canvi climàtic.

L’agenda vol ser un acord estratègic de país i aplicarà els criteris del programa ONU-Hàbitat. També es centrarà en reptes com l’habitatge assequible, la seguretat pública o l’economia circular.

L’objectiu final, que les ciutats creixin de manera sostenible des d’un punt de vista social i mediambiental, i que garanteixin una vida de qualitat als seus habitants.

Un dels objectius clau que vol assolir l’agenda és que, per l’any 2050, Catalunya utilitzi el 100% de l’energia primària en fonts renovables, i això passa per adaptar els edificis per a l’autoproducció o per construir de manera molt més ambiciosa l’alternativa que ha de ser el vehicle elèctric i dotar-lo de prou infraestructura de recàrrega.