L’actuació de Policia i Guàrdia Civil, sota recerca

Ja són set els jutjats que han obert diligències per l’actuació dels Mossos l’1-O

Redacció.- El jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona ha obert diligències després de rebre una denúncia del Govern de la Generalitat contra les actuacions dutes a terme per la policia espanyola i la Guàrdia Civil per tot Catalunya durant tot aquest diumenge 1 d’octubre, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). A més, al jutjat de guàrdia de Lleida, quatre particulars han presentat querelles per diversos fets relacionats amb actuacions policials. Mentrestant, ja són set els jutjats que han obert diligències per investigar l’actuació dels Mossos d’Esquadra durant la jornada. Quatre d’aquests jutjats, de Lleida, la Seu d’Urgell, el Prat de Llobregat i Cerdanyola del Vallès, ho fan per un possible delicte de desobediència i han sol·licitat informació als Mossos.

El jutjat d’instrucció número 7 ha obert una desena de diligències prèvies per denúncies de particulars contra els Mossos per “inactivitat” en col·legis oberts per votar, denúncies per lesions contra la policia i una denúncia de la Generalitat contra les actuacions de la policia espanyola i la Guàrdia Civil.

Per la seva banda, el jutjat d’instrucció número 3 del Vendrell ha obert diligències prèvies per una denúncia contra la Generalitat per l’ús de les seves dades, una altra contra els Mossos per no actuar en un CAP que ha obert per votar, i dues denúncies per votacions il·legals.

El jutjat d’instrucció número 2 de la Seu d’Urgell ha obert una investigació per desobediència a les mesures acordades per la magistrada del TSJC que instrueix la causa contra el Govern arran de la querella de la Fiscalia, al permetre’s la votació al municipi “com a mínim en set ubicacions”. El jutge ha demanat informació als Mossos d’Esquadra.

En la mateixa línia que el jutjat de la Seu d’Urgell, el número 4 de Lleida ha obert diligències per desobediència en relació amb els espais designats a la capital del Segrià com a col·legis electorals de la Generalitat. També s’ha demanat informació als Mossos. A més, aquest jutjat també ha rebut quatre querelles presentades per particulars contra diversos fets durant les actuacions policials.

El jutjat d’instrucció número 7 de Cerdanyola del Vallès ha obert diligències per tres denúncies de particulars contra els Mossos d’Esquadra per “inactivitat” en col·legis oberts per votar. La causa està oberta per un delicte de desobediència i la magistrada ha demanat informació a la policia catalana.

El jutjat d’instrucció número 1 de Santa Coloma de Gramenet ha obert una investigació per una denúncia d’un particular contra els Mossos per inactivitat en un col·legi obert per votar.

A més, el jutjat d’instrucció número 4 del Prat de Llobregat ha obert una causa per un delicte de desobediència arran de dues denúncies de particulars contra els Mossos per “inactivitat” en col·legis oberts per votar. La magistrada ha sol·licitat informació a la policia catalana.

Finalment, el jutjat d’instrucció número 4 de Granollers ha obert diligències per una denúncia d’un particular per ús de dades persones, i s’han enviat a repartiment.