Categories: Noticies de Smartcity

La URV desenvoluparà un programa de formació per a joves amb discapacitat intel·lectual

Es tracta de la segona edició d’una iniciativa impulsada per Fundació ONZE amb el suport del Fons Social Europeu

Fundacion Once.- La Universitat de Rovira i Virgili és una de les 21 universitats espanyoles que han estat seleccionades per al desenvolupament de programes de formació per a l’ocupació de joves amb discapacitat intel·lectual, en el marc de la convocatòria d’ajudes de Fundació ONCE per a aquesta fi i d’acord a la resolució definitiva que acaba si es fes pública.

La iniciativa, que té lloc per segon any consecutiu, compta amb el suport financer del Fons Social Europeu, a través del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil (POEJ), i estava dirigida a totes les universitats espanyoles i centres adscrits.
En concret, les universitats seleccionades han estat les madrilenyes d’Alcalá d’Henares, Camilo José Cela, CEU Sant Pablo i Rei Juan Carlos; les andaluses d’Almeria, Granada, Jaén, Màlaga i Pablo de Olavide a Sevilla; a més de les universitats de Burgos i Salamanca, de Cantàbria, Castella- La Manxa, Extremadura, la Corunya, Murcia, Pública de Navarra, Rovira i Virgili a Tarragona, i les universitats d’Alacant, València i Miguel Hernández d’Elx.

La Universitat Rovira i Virgili, que participa per primera vegada, impartirà el ‘Curs d’Expert: Orientació professional per a la inserció soci-laboral’, pel que comptarà amb la col·laboració de les principals entitats de la discapacitat de la província, i en el qual està previst que hi hagi 15 estudiants.

L’objectiu principal del programa és implicar a les universitats, com a agents decisius en la inclusió social, en la formació de joves amb discapacitat intel·lectual, l’accés de la qual a l’educació superior resulta encara insignificant.
Actualment no hi ha dades estadístiques de persones amb discapacitat intel·lectual a l’educació superior i la seva presència es limita a casos aïllats. A nivell global, les persones amb discapacitat només estan representades en un 1,7% en els estudis universitaris de grau i el percentatge és encara inferior quan parlem d’estudiants de màster, postgraus o doctorats. Solament entre el 5 i 6% de les persones amb discapacitat tenen estudis universitaris avui a Espanya, a pesar que l’Estratègia Europea 2020 parla d’un horitzó del 40%.

PRIMERA EDICIÓ
En la primera edició d’aquesta iniciativa van participar un total de 15 universitats, gràcies a la qual cosa 225 joves amb discapacitat intel·lectual van poder graduar-se en els diferents títols propis que van engegar les entitats acadèmiques.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

Empresaris de Tarragona Destaca la Importància de la Formació d’un Govern Ràpid per Impulsar els Motors Econòmics Regionals

Amb les recents eleccions catalanes del 12 de maig i les pròximes eleccions europees del…

20 hores ago

Participació Activa d’EdT en les Eleccions Catalanes amb 82 Propostes Econòmiques per Tarragona

A l'aproximació de les eleccions a Catalunya, l'associació Empresaris de Tarragona ha estat particularment activa,…

21 hores ago

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

2 setmanes ago

En el nostre imaginari: La Transformació de Tarragona en una Ciutat Verda

Com organització empresarial tenim un conjunt de dures i obligacions amb la societat que ens…

2 setmanes ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

3 setmanes ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

3 setmanes ago