Categories: Noticies de Societat

La Generalitat impulsa la mobilitat en bicicleta

El Govern impulsa la mobilitat en bicicleta a través de la construcció d’una xarxa de vies ciclistes

El departament de Territori i Sostenibilitat impulsa una nova subvenció per a vies ciclistes per valor de 20 milions d’euros
  • Ajuts, adreçats als ens locals, que cobreixen fins al 50% del cost de les actuacions a les vies de ciclistes
  • Dues línies d’ajuts: una adreçada a la mobilitat quotidiana i una altra, al cicloturisme

El Departament de Territori i Sostenibilitat vol impulsar la mobilitat en bicicleta mitjançant la construcció d’una xarxa de vies ciclistes, a través dels ens locals, aquesta és la finalitat d’aquest ajuts providents del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Mobilitat quotidiana més sostenible i eficient
La primera línia de subvencions està dotada amb 17 milions d’euros per a vies ciclistes urbanes i interurbanes destinades a la mobilitat quotidiana. Es prioritzaran aquelles actuacions que connectin diferents nuclis de població, polígons industrials, grans centres generadors de mobilitat i estacions de transport públic aïllats dels principals nuclis de població, propiciant un transvasament modal en aquests eixos de mobilitat quotidiana a favor dels mitjans de transport més sostenibles i eficients energèticament, i fomentant la intermodalitat amb el transport públic col·lectiu.
Cicloturisme en àmbits d’interès natural o cultural
La segona línia de subvencions, de 3 milions d’euros, és per a vies en àmbits d’interès natural o cultural destinades principalment a un ús turístic. El desenvolupament del cicloturisme mitjançant la construcció d’una xarxa de vies ciclistes té un impacte econòmic potencial en el territori i permet, a més, conservar i protegir el medi ambient i promoure l’eficiència dels recursos. Aquest és un dels objectius temàtics en els quals incideixen els fons estructurals i d’inversió europeus.
El Programa operatiu d’Inversió en Creixement i Ocupació FEDER de Catalunya 2014-2020 preveu actuacions impulsades per les entitats locals i determinats consorcis per  afavorir el pas a una economia baixa en carboni en tots els sectors, i conservar i protegir el medi ambient i promoure l’eficiència dels recursos. Aquest és un dels objectius temàtics en els quals incideixen els fons estructurals i d’inversió europeus.
Per assolir aquest objectiu, és prioritari fomentar estratègies de reducció del carboni arreu del territori mitjançant l’impuls de la mobilitat urbana sostenible, especialment a les zones urbanes, com és el cas del transport en bicicleta i la seva intermodalitat amb el transport públic, així com protegir, desenvolupar i promoure les àrees naturals, en particular les d’interès turístic, per afavorir la conservació dels espais naturals i el desenvolupament econòmic i sostenible del territori.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

Empresaris de Tarragona Destaca la Importància de la Formació d’un Govern Ràpid per Impulsar els Motors Econòmics Regionals

Amb les recents eleccions catalanes del 12 de maig i les pròximes eleccions europees del…

5 dies ago

Participació Activa d’EdT en les Eleccions Catalanes amb 82 Propostes Econòmiques per Tarragona

A l'aproximació de les eleccions a Catalunya, l'associació Empresaris de Tarragona ha estat particularment activa,…

5 dies ago

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

2 setmanes ago

En el nostre imaginari: La Transformació de Tarragona en una Ciutat Verda

Com organització empresarial tenim un conjunt de dures i obligacions amb la societat que ens…

2 setmanes ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

3 setmanes ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

3 setmanes ago