La gastronomia de Tarragona ciutat es mou

Neix l’Associació d’Hostaleria de Tarragona Ciutat

La nova entitat arrenca amb 130 establiments i el suport de l’Ajuntament

La nova associació està formada per 130 establiments i la seva junta la constitueixen restaurants de referència de la ciutat com Sentits, Les Coques, El Pòsit, Cal Joan, Xamfrà del Fòrum, Barquet, Terrat, La Caleta, AGplannig, Sushi Take Away, A Bordo o Restaurant La Morada.

L’acte de presentació ha comptat amb la presència de Francesc Pintado, president de l’Associació d’Hostaleria de la Província de Tarragona; Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona; Inmaculada Rodríguez, quarta tinenta d’alcalde i consellera de Turisme i Pla estratègic i Sr Javier Escribano, primer president de l’AEH Tarragona Ciutat.

Pel president de l’AEHT “és un dia molt especial. Seguim amb el propòsit de regenerar i dinamitzar el sector arreu del territori. És un honor fundar avui l’AEH Tarragona Ciutat de la mà de 130 establiments associats i del suport de  l’Ajuntament de Tarragona.

Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, ha manifestat la necessitat de disposar d’una associació que vehiculi i unifiqui el sector i ha felicitat en primera persona a Francesc Pintado i a tot el seu equip per donar impuls a la creació de l’AEH Tarragona Ciutat “Tarragona també és turisme gastronòmic i fins ara l’oferta quedava dispersa. Que sigueu capaços de remar a favor del que és lògic, ens ajudarà a ajudar-vos, perquè sempre és més fàcil parlar amb un sol interlocutor.

Durant les properes setmanes es presentarà la junta completa de la nova associació en una festa d’inauguració a Tarragona, la qual donarà el tret de sortida oficial a tots els propòsits i objectius de la nova associació. L’associació començarà creant una agenda d’esdeveniments gastronòmics a Tarragona, els quals apostaran pel producte de qualitat i de proximitat. Però la tasca de l’AEH Tarragona Ciutat, també vol centrar-se en donar a conèixer els avantatges de formar part de l’AEHT per captar nous associats, amb l’objectiu d’aconseguir que aquesta unitat i fortalesa els permeti agilitzar processos.

Tots els assistents a la presentació comparteixen que Tarragona compta amb grans professionals i amb una bona oferta gastronòmica, i tots ells tenen la certesa que la ciutat necessita que es creï una entitat pròpia que uneixi esforços i doni impuls al sector des de l’àmbit privat. Com ha dit Josep Fèlix Ballesteros “compteu amb el nostre suport i esperem estar a la vostra alçada.”

L’objectiu de la nova associació, com a comentat Javier Escribano és “unificar l’oferta gastronòmica de la ciutat sense oblidar la seva diversitat; ara som 130 establiments, però esperem que aquesta xifra es multipliqui. Com més siguem més capacitat de resolució dels problemes del sector tindrem”.

Per altra banda, Xavier Jornet, president de l’Associació Hotelera de Tarragona, ha remarcat la satisfacció per la creació d’aquesta nova associació. “Esperàvem aquesta nova associació perquè en l’experiència turística la gastronomia és un dels elements principals. Això facilitarà poder crear dinàmiques de treball conjuntes i oferir productes específics pels turistes”

Per últim, la regidora de Turisme, Inmaculada Rodríguez, ha tancat la presentació remarcant que “Des del primer moment vam rebre aquesta iniciativa amb molta alegria, perquè és un repte pendent de la ciutat de Tarragona”

Durant la presentació de l’Associació, Francesc Pintado en nom de la junta, ha agraït el suport de l’alcalde de Tarragona posant-li la ja mítica “jaqueta de cuina” de l’AEHT. Un present que, des de la constitució de la nova junta de l’AEHT el maig de 2018, s’ha fet a diverses personalitats públiques i referents del sector gastronòmic que han mostrat el seu suport a l’Associació, com és el cas de les 5 estrelles Michelin de la província i del president de la Diputació de Tarragona.

Aquest suport i representació territorial s’evidencia també en el creixent nombre d’associacions locals vinculades a l’AEHT que neixen i es reconverteixen gràcies a la feina feta per l’Associació d’Hostaleria de Tarragona.  “Hem renovat AEH Cambrils, creat l’AEH Salou i ben aviat AEH Conca de Barberà”, comenta Pintado. “Els representants de cada entitat local ens trobem cada mes a la junta de l’associació provincial i això permet estar sempre connectats i que la veu del territori es trobi periòdicament i creixi en equip”