La delegada del Govern d’Espanaya visita el Port de Tarragona

Teresa Cunillera: “El Port de Tarragona és una infraestructura fonamental, una referència en transport i logística a la Mediterrània, un port dinàmic en expansió amb projectes que avançaran des del treball conjunt”

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera ha visitat aquest dilluns el Port de Tarragona on ha estat rebuda pel president de l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT), Josep Maria Cruset. La trobada de caràcter institucional ha consistit en la visita de les instal·lacions portuàries i, en particular, dels espais de control i inspecció duanera.

La primera part de la visita ha consistit en una presentació del Port i de les seves activitats per part del president de l’APT. La delegada del Govern ha pogut conèixer les darreres dades de trànsit de mercaderies que, en els darrers mesos, marquen una tendència a alça i també ha pogut conèixer els projectes estratègics del Port de Tarragona.

Segons Teresa Cunillera, el Port de Tarragona “és una infraestructura fonamental, una referència en transport i logística a la Mediterrània, un port dinàmic en expansió, amb projectes que avançaran des del treball conjunt”.

Per la seva banda, Cruset ha destacat que “el Port de Tarragona ha augmentat un 6% el tràfic de mercaderies entre gener i juliol de 2019, respecte al mateix període de l’any anterior, i al mateix temps es prepara per fer front als reptes de futur amb unes inversions que milloraran encara més la seva competitivitat”.

La delegada també ha rebut explicació dels darrers avenços en les inversions estratègiques del Port, entre ells, el projecte del Moll de Balears que permetrà millorar l’acollida de creuers, el projecte de la Zona d’Activitats Logístiques, el projecte del dic dels Prats, el de la terminal intermodal a Guadalajara i la rehabilitació de l’antic edifici de l’APT, entre d’altres.

Després de la signatura en el llibre d’honor del Port, Cunillera ha visitat les instal·lacions portuàries per conèixer les activitats i tràfics dels diferents molls de la zona portuària. La visita s’ha centrat de manera especial en les instal·lacions frontereres de control sanitari de mercaderies (IFCSM) i en els diferents espais d’aquest equipament com el Punt d’Inspecció Fiscal (PIF), el Punt d’Inspecció duaner (PIA) i l’escàner de contenidors i vehicles situats en el moll d’Andalusia.

Les IFCSM el formen el PIF, destinat a la inspecció d’animals vius i productes d’origen animal, consum humà i consum no humà; el PIA, un espai per al control duaner i aranzelari i impostos establerts a la normativa vigent estatal i de la Unió Europea, operat per la Duana, Departament de Duanes i Impostos Especials de l’Agència Estatal d’ Administració Tributària (AEAT); i l’escàner per a la inspecció no intrusiva de contenidors i vehicles que facilita els procediments duaners al port, i dóna la necessària agilitat al control de les mercaderies i redueix la demora pròpia d’aquestes inspeccions.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

Empresaris de Tarragona Destaca la Importància de la Formació d’un Govern Ràpid per Impulsar els Motors Econòmics Regionals

Amb les recents eleccions catalanes del 12 de maig i les pròximes eleccions europees del…

2 dies ago

Participació Activa d’EdT en les Eleccions Catalanes amb 82 Propostes Econòmiques per Tarragona

A l'aproximació de les eleccions a Catalunya, l'associació Empresaris de Tarragona ha estat particularment activa,…

2 dies ago

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

2 setmanes ago

En el nostre imaginari: La Transformació de Tarragona en una Ciutat Verda

Com organització empresarial tenim un conjunt de dures i obligacions amb la societat que ens…

2 setmanes ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

3 setmanes ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

3 setmanes ago