La construcció dobla les seves xifres de creixement durant el primer semestre de l’any 2018

Los profesionales constatan una leve recuperación de la actividad. CEDIDA

Les dades del sector de la construcció relatives al primer semestre d’aquest any conviden de nou a l’optimisme i indiquen que hi ha una recuperació permanent. 

Segons les xifres d’activitat del sector, que ha donat a conèixer el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona (COAATT), entre el gener i el juny d’aquest any gairebé s’ha multiplicat el nombre d’obres noves residencials i s’ha produït un augment considerable de rehabilitacions.

Pel que fa a l’obra nova residencial, durant el primer semestre d’aquest any s’han construït 351 nous habitatges, quasi el doble que en el mateix període de l’any 2017, quan se’n van construir 188. Els increments són significatius a gran part dels municipis de les comarques de Tarragona però passen a ser molt importants a alguns punts concrets com a la ciutat de Tarragona on la xifra s’ha quadruplicat o a Reus i Cambrils on s’ha triplicat el nombre de noves construccions d’obra nova residencial.

Com indiquen les dades del COAATT, també es destacable l’augment de les obres de rehabilitació que aquest primer semestre d’any se situa al 8% respecte al mateix període de l’any passat. Durant els primers sis mesos del 2018, s’han iniciat 496 obres de rehabilitació que, no cal oblidar-ho, ha estat un dels factors que ha permès sobreviure a part del sector de la construcció en els moments més durs de la crisi econòmica. Per poblacions, on més ha crescut la rehabilitació ha estat a la ciutat de Tarragona mentre que a Reus ha caigut sensiblement, un 5%, el nombre de casos.

Si parlem de construcció no residencial, es pot parlar d’un augment del 25% en el primer semestre d’any, sempre relacionat amb la mateixa època de l’any passat, destacant que les obres més habituals són per a construir magatzems, naus industrials, espais d’us agropecuari o, en la majoria de casos, piscines i instal·lacions esportives.