La CET reclama solucions als dèficits existents a la Regió Sanitària del Camp de Tarragona

La coordinadora d’entitats transmet una dotzena de punts urgents a Roger Pla, delegat territorial del Servei Català de la Salut

La Coordinadora d’Entitats de Tarragona (CET), organització que aglutina prop d’un centenar de col·lectius i associacions del territori, es mostra preocupada pels dèficits que arrossega l’àmbit de la sanitat al Camp de Tarragona. Així ho ha transmès la CET en una reunió celebrada aquest 18 de juliol a la seu de la coordinadora, en què 25 representants de diverses entitats s’han trobat cara a cara amb Roger Pla, gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona del Servei Català de la Salut, i amb altres directius de la sanitat tarragonina.

En la trobada, de més de dues hores, la Coordinadora ha plantejat al gerent territorial i als seus acompanyants fins a 12 punts que les entitats socials de Tarragona consideren cabdals per aconseguir una millor atenció sanitària per al conjunt de la ciutadania. Entre aquests punts destaca la necessitat de conèixer amb detall la futura remodelació del Joan XXIII, amb una relació concreta dels serveis i recursos que s’hi prestaran, així com la necessitat de posar en marxa una tercera unitat de una tercera unitat d’hemodinàmica, ja que les dues existents estan saturades. Pla ha avançat que a finals d’any es disposarà del projecte final del nou Hospital i que l’administració ja s’està projectant l’obertura d’una tercera unitat d’hemodinàmica després d’haver comprovat l’alta activitat registrada en les dues que estan en funcionament.  Pla ha negat que s’estigui desmantellant el servei d’hematologia del Joan XXIII i ha insistit que el nou hospital mantindrà el seu estatus de centre de referència a la província amb tota la seva cartera de serveis ampliada.

Un dels punts que més debat ha suscitat és la inexistència d’un PET (aparell de tomografies) al territori, fet que obliga a derivar cada any molts pacients a Barcelona. Segons Ángel Juárez, president de la CET, “aquest tema és especialment preocupant perquè es dóna la circumstància que a l’Hospital Sant Joan de Reus hi ha aquesta tecnologia i aquesta no es fa servir sense que des del departament s’hagi donat cap argumentació convincent. Un cop més ens topem amb la manca de recursos”.

La reunió, que ha estat tensa en alguns moments, ha servit per posar sobre la taula la necessitat de desplegar totalment el CUAT (Centre d’Urgència d’Atenció Primària) a la zona de La Granja. Des del Servei Català de la Salut s’ha informat que hi estan treballant alhora que han apuntat que s’està estudiant la possibilitat de desplegar aquest servei en un altre emplaçament, sense més concreció.