La Catedral de Tarragona acull per primer cop una campanya de donació de sang

Dissabte 2 de juny de 10.30 a 14 hores es podrà donar sang al temple. El Col·legi Lestonnac col·labora amb la iniciativa fent difusió de la col·lecta

El proper dissabte, 2 de juny, la Catedral de Tarragona serà l’escenari de la primera campanya de donació de sang que es fa en una catedral. Durant tot el matí, les persones que ho vulguin podran donar sang en aquest emblemàtic espai de la ciutat gràcies a la implicació de l’Arquebisbat de Tarragona, que ha posat totes les facilitats possibles per obrir l’espai a aquesta particular activitat.

A les 13 hores, l’arquebisbe Jaume Pujol visitarà l’espai de donació i es solidaritzarà amb les persones que necessiten sang per als seus tractaments. Pujol ha estat donant habitual fins que ha complert 70 anys, edat límit per a donar sang. Ara, explica, continua col·laborant amb la donació de sang a través d’iniciatives com aquesta.

Baixen les reserves

La campanya arriba a les portes de l’estiu, una època de l’any en què baixen les reserves de sang com a conseqüència del canvi d’hàbits de la ciutadania. Per això, el Banc de Sang convida a totes les persones que puguin a que vagin a donar a la Catedral o bé a l’espai de donació ubicat a la planta baixa de l’Hospital Joan XXIII, que està obert de dilluns a dissabte de 9 a 14 hores i  les tardes de dilluns, dimecres i divendres de 16 a 20 hores. A més, des d’aquest any l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla també acull el primer dijous de cada mes una campanya de donació de 9 a 14 hores.

La sang, sempre necessària

Per ser donant de sang cal complir les següents condicions bàsiques:

  • Tenir entre 18 i 70 anys
  • Pesar 50 quilos o més
  • Trobar-se bé de salut

En cas de ser dona, no estar embarassada