L’1-O arriba al futbol

El Nàstic-Barça B va ser estat suspès “per motius de seguretat”, mentre que el Barcelona-Las Palmas va jugar a porta tancada

Redacció.- La situació sense precedents viscuda ahir a Catalunya ha arribat al futbol… i altres mesures sense precedents es van prendre en conseqüència. L’equip tarragoní, que tenia previst jugar a les 20.30 contra el filial del Barcelona, ha decidit, en comú acord amb els culés, àrbitres i la Lliga, que el partit no s’havia de jugar.

Més polèmica va tenir la decisió del primer equip del Barcelona. “No es fa per seguretat el jugar a porta tancada, els Mossos deien que estava garantida. Ho fem pels motius excepcionals, no per seguretat. Decidim jugar el partit i fer-ho a porta tancada perquè es vegi d’aquesta manera la nostra disconformitat”, deia el president Josep Maria Bartomeu als micròfons de Bein Sports. No obstant això, l’acta arbitral reflecteix que el president va al·legar motius de seguretat ‘oficialment’, i que aquest va ser el motiu de la mesura.

La decisió de jugar a porta tancada no va agradar a gairebé ningú. Els afeccionats desplaçats de Las Palmas protestaven per la poca previsió, i dins de Can Barça hi havia veus que demanaven que no es jugués, entre elles, Gerard Piqué, Carles Vilarrubí i Jordi Monés; directius que van presentar la seva dimissió.